Menu

Σμιλέψτε το κορμί σας με τις ασκήσεις της Τζάκι Γουόρνερ

Κάψτε το λίπος και αποκτήστε τη σιλουέτα που ονειρεύεστε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής από την Τζάκι Γουόρνερ, την trainer των σταρ.

 

Τα μυστικά της γκουρού του fitness Τζάκι Γουόρνερ
Για τη 44χρονη Τζάκι Γουόρνερ, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη σωματική άσκηση αντανακλά τη συμπεριφορά μας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Όπως συμβαίνει με καθετί γύρω μας, έτσι και το να αποκτήσουμε μια άψογη σιλουέτα απαιτεί προσπάθεια και κόπο. Καλό είναι να βάζουμε ένα στόχο και να τον κυνηγάμε μέχρι να τον πετύχουμε. Ακολουθούν οι βασικές συμβουλές της:

Πιστέψτε πως θα τα καταφέρετε
Ποτέ μη λέτε «θα προσπαθήσω», αλλά κάντε το πράξη. Δεν αφήνω κανέναν ηττοπαθή και απαισιόδοξο πελάτη μου να περάσει την πόρτα του γυμναστηρίου μου αν πρώτα δεν αλλάξει νοοτροπία.

Εστιάστε στα ορατά αποτελέσματα
Εκπαιδεύστε το μυαλό και το σώμα σας. Επικεντρωθείτε σε σκέψεις που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Μην ελπίζετε! Να είστε σίγουρες πως θα χάσετε βάρος. Η θετική ενέργεια θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια νέα πραγματικότητα.

Αυξήστε την ενεργητικότητά σας
Οι ασκήσεις που προτείνω είναι τόσο αποτελεσματικές, που εξασφαλίζουν 100% μια όμορφη και λεπτή σιλουέτα. Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τις καθημερινές μου προπονήσεις. Στόχος μου είναι να σας μεταδώσω το πάθος μου, ώστε να βρίσκετε συνεχώς νέους τρόπους άθλησης και να αποκτάτε δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Γυμνάστε το μυαλό
Με τη γυμναστική βελτιώνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να αλλάζει η βιοχημεία του και κατ’ επέκταση οι λειτουργίες του. Τα γονίδια στα νευρικά κύτταρα ενεργοποιούν την παραγωγή ειδικών πρωτεϊνών, οι οποίες βοηθούν την ανάπτυξη των συγκεκριμένων κυττάρων και τη μεταξύ τους επικοινωνία. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται νευροπλαστικότητα. Μην πιστεύετε όσους λένε πως, όταν χάνουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, αυτό είναι μόνιμο. Η άσκηση τα επαναφέρει μέσω της νευρογένεσης.

Το καλύτερο αντικαταθλιπτικό
Έχει αποδειχθεί πως με τη γυμναστική ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενες. Η ντοπαμίνη αυξάνει την ευχαρίστηση, η σεροτονίνη βελτιώνει τη διάθεση και τα ενδογενή οπιοειδή μάς βοηθούν να ξεπερνάμε το άγχος.

Κάντε το σώμα σύμμαχο
Οι άνθρωποι ανάλογα με το σωματότυπό τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Εκτόμορφος, ενδόμορφος, μεσόμορφος και μια τελευταία ομάδα, που είναι συνδυασμός όλων των προηγουμένων. Δείτε σε ποια από αυτές ανήκετε:
– Εκτόμορφος: Είστε αδύνατη, χωρίς καμπύλες, με στενούς γοφούς και ώμους. Τα άκρα σας είναι λεπτά και μακριά.
– Ενδόμορφος: Παίρνετε εύκολα βάρος και έχετε ανοικτές πλάτες και έντονες καμπύλες, κυρίως στο πάνω μέρος του σώματος. Δύσκολα χάνετε λίπος, αλλά οι μύες σας είναι δυνατοί, ιδιαίτερα στους μηρούς.
– Μεσόμορφος: Έχετε αθλητικό παρουσιαστικό. Ο σωματότυπός σας είναι κατάλληλος για να ασχοληθείτε με το bodybuilding. Χάνετε και παίρνετε βάρος εξίσου εύκολα.
Η αλήθεια είναι πως είστε καταδικασμένες να ζήσετε για πάντα με την ιδέα ότι ανήκετε σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν μπορείτε να αλλάξετε, π.χ., την κατασκευή των οστών σας, χωρίς να ισχύει όμως το ίδιο και για το σχήμα του κορμιού σας. Με την κατάλληλη άσκηση όλα γίνονται! Τη στιγμή που αθλούμαστε το αίμα εντοπίζει το λίπος και το μεταφέρει στις μυϊκές ίνες, προκειμένου να καεί και να μετατραπεί σε ενέργεια. Όταν κινούμαστε, η ροή του αίματος στα λιπώδη κύτταρα αυξάνεται, με αποτέλεσμα αυτά να απελευθερώνουν ακόμα περισσότερο λίπος. Συμπέρασμα; Οι συχνές επαναλήψεις ασκήσεων με μικρά διαλείμματα θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σώμα σας.