Σπαράγγια για τέλεια γραμμή & σφριγηλό δέρμα

 Η κατανάλωσή τους δεν κρύβει κινδύνους για τη σιλουέτα σας, αφού τα συγκεκριμένα λαχανικά δεν περιέχουν χοληστερόλη και είναι φτωχά σε νάτριο και λιπαρά.
 

Elle 15 Οκτ. 12
Σπαράγγια για τέλεια γραμμή & σφριγηλό δέρμα

 ΤηΚάντυεΟι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί: Βάλτε στο πιάτο σας σπαράγγια και θα δείτε την υγεία και τη σιλουέτα σας να βελτιώνονται αισθητά. Πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε φολικό οξύ (μία μερίδα 145-174 γραμμ. παρέχει το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) και αποτελεί πολύ καλή πηγή καλίου, φυτικών ινών, βιταμινών Β1, Β6, Α, C και γλουταθιόνης, η οποία βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού ενισχύοντας τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων. Ενδείκνυται κυρίως για όσους ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής – τα 150 γραμμ. έχουν μόλις 20 θερμίδες, ενώ κάθε σπαράγγι λιγότερες από 4.

«Τα σπαράγγια είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες» τονίζει η διατροφολόγος Ντιάν Όνσταντ, συγγραφέας του Whole Foods Companion: A Guide For Adventurous Cooks, Curious Shoppers and Lovers of Natural Foods (Η συντροφιά των τροφών ολικής άλεσης: Ένας οδηγός για περιπετειώδεις μάγειρες, περίεργους αγοραστές και εραστές των φυσικών τροφών, εκδ. Chelsea Green). Και συνεχίζει: «Περιέχουν διουρητικές ουσίες, εξουδετερώνουν τη δράση της αμμωνίας, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι, και προστατεύουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία από διάρρηξη». Η ειδικός τονίζει: «Διαλέξτε όσα είναι σφιχτά, φρέσκα, τρυφερά και προσέξτε το χρώμα τους να είναι λαμπερό και οι άκρες τους κλειστές. Τρώγονται ωμά, βρασμένα ή μαγειρεμένα στον ατμό».

Τα οφέλη τους για τον οργανισμό είναι πολλά. Μερικά από αυτά;
– Προλαμβάνουν την εμφάνιση κιρσών, διότι περιέχουν ένα φλαβονοειδές, τη ρουτίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
– Προστατεύουν την καρδιά: Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε διαλυτές φυτικές ίνες βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και την καλή λειτουργία του εντέρου.
– Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Α, καθώς και C, ουσίες που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική και ενυδατωμένη.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT