Τι να προσέξεις στο πασχαλινό τραπέζι για να μην πάρεις βάρος;

Θα απολαύσουμε τα πάντα στο πασχαλινό τραπέζι, αλλά με μέτρο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε, χωρίς όμως να στερηθείτε κάτι.

Elle 12 Απρ. 23
Τι να προσέξεις στο πασχαλινό τραπέζι για να μην πάρεις βάρος;

Το πασχαλινό τραπέζι είναι γεμάτο λιπαρούς πειρασμούς και εμείς καταλήγουμε πάντα να το παρακάνουμε με τις ποσότητες. Φυσικά δεν θα πούμε όχι σε τίποτα, ούτε στο κρέας, ούτε στα γλυκά, ούτε θα καταπιέσουμε τον εαυτό μας. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε κάποιες στοχευμένες συμβουλές για να απολαύσουμε τα πάντα και να μην παχύνουμε. Γίνεται!

Συμβουλή 1η:

Αν θέλετε να ελέγξετε την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσετε, γεμίστε μία φορά το πιάτο σας. Ιδανικά, το μισό θα αποτελείται από σαλάτα, ενώ το υπόλοιπο από πρωτεΐνη (αυγό, κοκορέτσι, αρνί, κατσίκι) και υδατάνθρακες (ψωμί, παξιμάδια, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά).

Συμβουλή 2η:

Πώς θα περιορίσετε τις θερμίδες και τα κακά λιπαρά; Αφαιρέστε την πέτσα από το αρνί ή το κατσικάκι, τα ορατά λίπη από το κοκορέτσι. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στη μαγειρική και τις σαλάτες. Αποφύγετε τα τηγανητά. Τέλος προτιμήστε σαλάτες με ελαιόλαδο και ξίδι ή λεμόνι αντί για εκείνες που περιέχουν διάφορα ντρέσινγκ.

Συμβουλή 3η:

Για την ομαλή επανένταξή σας σε ένα πρόγραμμα κανονικής διατροφής μετά τη νηστεία, ξεκινήστε την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων σταδιακά από το βράδυ της Ανάστασης. Τότε μπορείτε να φάτε μία μερίδα μαγειρίτσα, 1-2 κόκκινα αυγά και άφθονη σαλάτα.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT