Μούσλι: Οι νιφάδες δημητριακών είναι πλούσιες σε Β6, η οποία είναι πολύτιμη για την υγεία του εγκεφάλου, και σε συστατικά που βοηθούν να διατηρείται το σάκχαρο στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Προσθέστε το στα γαλακτοκομικά και προτιμήστε το χωρίς ζάχαρη.
Μανιτάρια: Θεωρούνται μια σημαντική μη ζωική πηγή βιταμίνης D. Σύμφωνα με έρευνες, η τελευταία όχι μόνο είναι αντιοξειδωτική και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, αλλά έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Ιχθυέλαια: Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ που περιέχουν (ανήκει στα ω-3) βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη και δρα κατά της φλεγμονής και της κατάθλιψης.
Φασολάκια σόγιας: Πρόκειται για πηγή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, την οποία το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, που έχει αποδειχτεί ότι δημιουργεί αίσθημα ευχαρίστησης.
Βότανο του Αγίου Ιωάννη: Είναι ακόμα γνωστό ως υπερικό ή βαλσαμόχορτο και μαζί με τον κρόκο Κοζάνης είναι ό,τι πρέπει κατά της κατάθλιψης και της ανησυχίας. Ο μηχανισμός δράσης τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Καταναλώνονται ως αφέψημα, ενώ ο κρόκος προστίθεται σε σούπες.
Ανάμεικτοι ξηροί καρποί: Περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ποντάρετε στα αμύγδαλα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, και στα φουντούκια, που χάρη στον ψευδάργυρο ανεβάζουν το κέφι.
Λεμόνι: Λίγο ξύσμα στο φαγητό μειώνει το γλυκαιμικό φορτίο του, ενώ περιορίζει τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσης.
Σούπα με noodles: Το διάσημο ασιατικό πιάτο είναι γεμάτο με μπαχαρικά και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως καυτερή πιπεριά, που προάγει την απελευθέρωση ενδορφινών.