Τρέξτε με ασφάλεια στη… ζέστη

Ενυδάτωση, κρύο ντους, έξυπνα ροφήματα και θετικές σκέψεις είναι το κλειδί για να συνεχίσετε να αθλείστε έξω αυτή την εποχή. 

Elle 11 Ιουν. 13
Τρέξτε με ασφάλεια στη… ζέστη

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι λόγος να σταματήσετε το τζόγκινγκ στο ύπαιθρο το καλοκαίρι. Ο χρυσός κανόνας είναι να λάβετε υπόψη σας τα δεδομένα που δημιουργεί η ζέστη και να προσαρμόσετε ανάλογα τις δραστηριότητές σας, ώστε να έχετε τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία σας. Ένα από αυτά είναι η καύση περισσότερων θερμίδων εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης. Οι τρόποι που προτείνουν οι ειδικοί για να τα καταφέρετε είναι οι εξής: 

Κάτω από το ντους
Οι πρωταθλητές φορούν ειδικές δροσερές φανέλες πριν ξεκινήσουν την προθέρμανση σε θερμό περιβάλλον για να μειώσουν τις πιθανότητες να πάθουν υπερθερμία. Γύρω στα 15-20' πριν τρέξετε κάντε ένα γρήγορο δροσερό ντους. Εναλλακτικά μπορείτε να πιείτε έναν παγωμένο χυμό. 

Ενυδατωθείτε
Ξεκινήστε να ενυδατώνεστε μια ώρα πριν το τρέξιμο. Το ιδανικό είναι να πίνετε κάποιο ρόφημα ή νερό με μικρές, αργές ρουφηξιές. Συνεχίστε να καταναλώνετε υγρά κατά τη διάρκεια του τζόγκινγκ. 

Αναπληρώστε τους ηλεκτρολύτες
Το σώμα πρέπει να έχει περισσότερα αποθέματα ενέργειας όταν κάνει ζέστη, επομένως έχει μεγαλύτερη ανάγκη από υδατάνθρακες. Ένα sports drink μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας, αλλά και να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται με την εφίδρωση.

Σκεφτείτε θετικά
Επιλέξτε να κάνετε τζόγκινγκ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που έχει περισσότερη δροσιά. Σε κάθε περίπτωση, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα δροσερό μέρος, όπως ένα βουνό. Το μυαλό είναι το ισχυρό όπλο για να νιώσετε άνετα και να αντεπεξέλθετε στις συνθήκες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: