Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στα ψώνια των τροφίμων για το Πασχαλινό τραπέζι

Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δίνει στους καταναλωτές μερικές βασικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των τροφίμων του πασχαλινού τραπεζιού με ασφάλεια και τον ορθό χειρισμό τους στο σπίτι.

Elle 29 Απρ. 21
Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στα ψώνια των τροφίμων για το Πασχαλινό τραπέζι

Συγκεκριμένα, όταν αγοράζουμε τρόφιμα προμηθευόμαστε αρχικά τα λιγότερο ευαλλοίωτα και στο τέλος αγοράζουμε τα πιο ευαλλοίωτα και πάντα φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.

Το οικιακό μας ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C. Η προμήθεια των τροφίμων πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.

ψώνια

Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης.

Επιπλέον πρέπει να δίνουμε προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου του καταστήματος που επιλέγουμε για την αγορά τροφίμων.

Διάβασε περισσότερα σχετικά με τις αγορές για το Πασχαλινό τραπέζι στο real.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT