Βαράκια με άμμο: Η τελευταία λέξη στο fitness

Μετά τους συμβατικούς αλτήρες και τα kettlebells, τα sandbells είναι η νέα γενιά βοηθημάτων για μυϊκή ενδυνάμωση και γράμμωση σε όλο το σώμα.

Elle 20 Σεπ. 13
Βαράκια με άμμο: Η τελευταία λέξη στο fitness

Στις γυναίκες, ως γνωστόν, δεν αρέσουν τόσο πολύ οι ασκήσεις με βάρη όσο στους άντρες. Οι ειδικοί δημιούργησαν λοιπόν τα τελευταία χρόνια ένα νέο είδος αλτήρων, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και τη Βρετανία. Είναι κατασκευασμένοι από μαλακό υλικό αντί για σίδερο, έτσι ώστε, ακόμα κι αν πέσουν στα πόδια μας, να μην προκαλέσουν τραυματισμούς. Τα sandbells αποτελούν την τελευταία λέξη στον πλανήτη του fitness.

Στο Λονδίνο βρίσκονται ήδη σε πολλές αίθουσες γυμναστηρίων, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να γυμνάσουν τα χέρια τους χωρίς να νιώσουν ιδιαίτερη καταπόνηση. Σε αντίθεση με τα κλασικά βαράκια, αυτά έχουν τη μορφή δίσκου. Οι επιλογές είναι από 2 έως 14 κιλά. Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι η άμμος που υπάρχει μέσα τους κινείται. Έτσι ο ασκούμενος χρειάζεται να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευέλικτος. Επιπλέον γυμνάζουν διάφορα σημεία του χεριού, ακόμα και τα δάχτυλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα βαράκια από άμμο λειτουργούν ως μικρές μπάλες του πιλάτες (medicine ball), ως dumbbells και kettlebells και είναι κατάλληλα για κάθε είδος άσκησης. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο:
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT