Ζώδια 2022: Τι προβλέπουν τα άστρα για τη νέα χρονιά;

Αυτό που χρειαζόμαστε το νέο έτος είναι ένα καινούριο ξεκίνημα και εδώ τα άστρα θα μας βοηθήσουν πολύ. Η ενέργεια του Δία μας δίνει ώθηση, ευνοεί την προόδο και βελτιώνει τις καταστάσεις. Ο Ποσειδώνας φέρνει έμπνευση, ο Ουρανός μας στηρίζει να προχωρήσουμε μπροστά, ενώ η Αφροδίτη και ο Άρης φλερτάρουν μεταξύ τους και κάνουν την καινούρια χρονιά πολύ σέξυ...

ELLE Team 29 Δεκ. 21
Ζώδια 2022: Τι προβλέπουν τα άστρα για τη νέα χρονιά;
Του Bernard Fitzwalter. Εικονογράφιση: Κρίστι Φωτοπούλου

Κριός
(21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

ζώδια

Γενικά:

Αυτή η χρονιά μπορεί να είναι γεμάτη επιτυχίες για εσάς, αρκεί να δώσετε προσοχή στο σωστό timing, γιατί τα πράγματα αλλάζουν τους τελευταίους μήνες. Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος του έτους ο κυρίαρχος πλανήτης σας Άρης θα βρίσκεται στον τομέα που έχει να κάνει με την εργασία, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι για την επαγγελματική σας πρόοδο. Επιπλέον, το καλοκαίρι ο συγκεκριμένος πλανήτης περνά από το ζώδιό σας, γεγονός επίσης καλό. Αυτό συμβαίνει κάθε δεύτερο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο χρόνος θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και τον επόμενο, γι’ αυτό φροντίστε να εκμεταλλευτείτε την παρουσία του Άρη όσο μπορείτε.

Όλα αυτά θα συμβούν στις αρχές του χρόνου, οπότε καλό είναι να ξεκινήσετε όλα όσα θέλετε να κάνετε όσο πιο σύντομα γίνεται, κάτι που δεν σας είναι δύσκολο, αφού η “βουτιά με το κεφάλι” είναι ο τρόπος του Κριού να κάνει πράγματα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα χρειαστεί να δώσετε κάποιες μάχες, τις οποίες, ωστόσο, θα κερδίσετε εύκολα. Κάποιο πρόβλημα τον Μάιο, ωστόσο, θα σας διδάξει ότι μερικές φορές το καλύτερο είναι να μένετε μακριά από διεκδικήσεις. Αυτή η ορμητικότητα θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι. Στη συνέχεια ο Άρης επιβραδύνει, το ίδιο κι εσείς. Ίσως κάνατε πολλά πράγματα, πολύ γρήγορα. Χρειάζεστε χρόνο για να ξεκουραστείτε, να συνέλθετε ή απλώς για να προλάβετε όσα είχατε παραμελήσει στις αρχές του έτους. Αν εκμεταλλευτήκατε σωστά τους πρώτους μήνες και πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, μπορείτε τώρα να απολαύσετε τους πιο ήσυχους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας.

Έρωτας:

Η χρονιά προβλέπεται υπέροχη και για τα αισθηματικά σας, αν και τα καλύτερα θα συμβούν και πάλι τους πρώτους μήνες. Είναι πιθανό να συνάψετε μια πολύ πετυχημένη σχέση με ένα πρόσωπο από το εργασιακό σας περιβάλλον. Στην αρχή ανταγωνίζεστε μεταξύ σας, αλλά στη συνέχεια γίνεστε ομάδα και είναι εμφανές σε όλους ότι μαζί εργάζεστε καλύτερα απ’ ό,τι μόνοι. Αναπόφευκτα, καθώς περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί, η σχέση αυτή γίνεται πιο προσωπική, αλλά δεν είστε έτοιμοι να τη φανερώσετε στους άλλους και προτιμάτε να την κρατήσετε μυστική. Τους τελευταίους μήνες του έτους, όταν κατεβάζετε ταχύτητα, και ιδιαίτερα τον Οκτώβριο, θα έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε πώς θέλετε να προχωρήσετε από δω και πέρα και θα πάρετε μια σημαντική απόφαση που αφορά και τους δυο σας.

Καριέρα:

Η νέα χρονιά θα είναι η καλύτερη για τις φιλοδοξίες σας. Ο Άρης σάς εφοδιάζει με ορμή και ενέργεια, ωστόσο είναι μια πρόταση που θα σας γίνει την άνοιξη, η οποία θα αλλάξει εντελώς τη ζωή σας. Καθώς δεν θα υπάρξει άλλη, αρπάξτε την ευκαιρία αμέσως. Τα οικονομικά σας βελτιώνονται, ως ανταμοιβή των κόπων σας, κυρίως τον Μάιο και το φθινόπωρο, ο Νοέμβριος όμως θα σας υπενθυμίσει να είστε εγκρατείς και να μην κάνετε άσκοπα έξοδα.

Ταύρος
(21 Απριλίου – 21 Μαΐου)

ζώδια

Γενικά:

Αυτό που έχετε ανάγκη είναι η πίστη στον εαυτό σας. Στο παρελθόν, σας ικανοποιούσε απλώς και μόνο να υπερασπίζεστε τη θέση σας και να περιμένετε τις δυσκολίες να υποχωρήσουν. Πρόσφατα όμως καταλάβατε ότι πρέπει να δραστηριοποιηθείτε περισσότερο, προκειμένου να προχωρήσετε μπροστά. Ωστόσο, εκεί που νομίζετε ότι βρήκατε μια νέα κατεύθυνση, αναρωτιέστε αν είναι η σωστή κι αν είστε ικανοί να δεχτείτε την πρόκληση. Αμφιβάλλετε και αναρωτιέστε για τα ίδια σας τα κίνητρα, πράγμα που γίνεται τροχοπέδη. Τους δύο πρώτους μήνες του έτους σάς απασχολεί έντονα αυτή η εσωτερική διαμάχη, αλλά τελικά θα καταφέρετε να καταστρώσετε ένα σχέδιο το οποίο θεωρείτε εφικτό και δεν πάει κόντρα στις αντιλήψεις σας, οπότε μπαίνετε σε κίνηση.

Η πρόοδός σας θα είναι αργή στην αρχή, αλλά θα ενταθεί καθώς θα περνάει ο καιρός. Τον Νοέμβριο θα βρεθείτε σε άγνωστα μέρη, κυριολεκτικά αλλά και συναισθηματικά, αναζητώντας ένα καλύτερο και πιο συναρπαστικό μέλλον. Βοήθεια σε αυτόν το στόχο σας θα έχετε από την ηλιακή και τη σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σας, κάτι που συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια. Οι εκλείψεις αυτές προκαλούν μεγάλες αλλαγές και, αν και μερικές φορές φέρνουν μια αποδιοργάνωση, είναι απαραίτητες και ωφέλιμες μακροπρόθεσμα. Θα συμβούν γύρω στα γενέθλιά σας και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αρπάξετε τις ευκαιρίες που φέρνουν.

Έρωτας:

Η αισθηματική σας ζωή περνάει από δύο φάσεις αυτή τη χρονιά. Τους πρώτους μήνες Αφροδίτη και Άρης ευθυγραμμίζονται και μετατρέπουν μια μακρόχρονη φιλία σε κάτι πιο βαθύ. Νιώθετε πως αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί πολύ καιρό πριν, καθώς τώρα αναρωτιέστε και οι δύο πώς θα είναι αν είστε φίλοι και εραστές ταυτόχρονα. Ωστόσο, αν υπήρχε πιθανότητα να γίνετε κάτι παραπάνω από φίλοι, αυτό θα είχε συμβεί μέχρι τώρα, άρα η σχέση ανήκει στο παρελθόν. Γι’ αυτό, προς το τέλος της χρονιάς, εμπλέκεστε σε κάτι διαφορετικό, περισσότερο παιχνιδιάρικο παρά σοβαρό, που όμως σας κάνει ευτυχισμένους.

Καριέρα:

Η κατάσταση στην καριέρα σας παραμένει σταθερή και σίγουρη προς το παρόν, όταν όλα τα άλλα γύρω σας αλλάζουν. Τον Σεπτέμβριο όμως θα υπάρξει μια ένταση: από τη μια η εργασία σας προσφέρει υποστήριξη και από την άλλη σας θέτει περιορισμούς. Να ξέρετε πως όποια απόφαση πάρετε θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Όσον αφορά τα οικονομικά σας, ξοδέψτε όσα χρήματα θέλετε και όπως θέλετε τον Απρίλιο, αλλά ούτε δεκάρα τον Νοέμβριο.

Δίδυμοι
(22 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

ζώδια

Γενικά:

Είστε από εκείνους που έλκονται από καθετί καινούριο, αλλά βαριέστε εύκολα και έχετε διαρκώς ανάγκη από νέες ιδέες που θα ενισχύουν τη δημιουργικότητά σας. Φέτος πραγματοποιούνται όλες οι προσδοκίες σας. O Δίας συναντά τον Ποσειδώνα και μαζί προκαλούν μια πλημμύρα νέων ιδεών και πιθανοτήτων τις οποίες εσείς εξετάζετε για να διαπιστώσετε τις ευκαιρίες που φέρνουν και τι σας προσφέρουν.

Μερικοί από εσάς ίσως απορροφηθείτε από κάποιο project το οποίο δείχνει να μην οδηγεί πουθενά και το οποίο θα επισκιαστεί από κάποιο άλλο, λίγες εβδομάδες αργότερα. Αλλά είστε πολύ έξυπνοι για να κινδυνεύσετε κάτι τέτοιο. Μεταπηδάτε εύκολα από το ένα πλάνο στο άλλο αλλά μπορείτε να διακρίνετε ποιο αξίζει να ακολουθήσετε και ποιο όχι. Έτσι, θα βρείτε το μονοπάτι που πρέπει να πάρετε για την υπόλοιπη δεκαετία. Θα το αναγνωρίσετε μόλις το δείτε. Ακούστε το ένστικτό σας και ακολουθήστε το προτού εξαφανιστεί.

Έρωτας:

Φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς η αισθηματική σας ζωή χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, νευρικότητα, απροθυμία δέσμευσης και κακό timing, πράγμα ασυνήθιστο για εσάς. Στην αρχή του έτους αναρωτιέστε αν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας τόσο, ώστε να περάσετε μια ζωή μαζί, ή αν υπάρχουν βασικές διαφορές στις ιδέες και τις πεποιθήσεις σας που δεν θα γεφυρωθούν ποτέ. Εκεί που ο ένας κάνει μια παραχώρηση, ο άλλος την απορρίπτει και απ’ την αρχή ξανά.

Θα μπορούσατε να απομακρυνθείτε εύκολα, αλλά υπάρχει ακόμη έντονη σεξουαλικότητα ή κάποιες ανεκπλήρωτες επιθυμίες που σας συγκρατούν. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση. Θα υπάρξουν κι άλλα παρόμοια επεισόδια τον Μάιο και τον Οκτώβριο. Κάθε φορά σκέφτεστε ότι όλα προχωρούν ομαλά, αλλά στο τέλος κάνετε πίσω γεμάτοι αμφιβολίες. Προς το τέλος του έτους χάνετε την υπομονή σας, καθώς από τη μια υπάρχει πάθος και από την άλλη καμία εξέλιξη. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι παίρνετε τα πράγματα πολύ σοβαρά. Αν μπορέσετε να κάνετε τη σχέση σας πιο παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική, τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους.

Καριέρα:

Μια αλλαγή κατεύθυνσης, ακόμη και μια καινούρια αρχή διαφαίνεται στην εργασία σας. Με τον Δία στην κορυφή του χάρτη σας, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι καλύτερες από ποτέ, ενώ σας δίνονται ευκαιρίες στις οποίες δύσκολα θα πείτε “όχι”. Στον οικονομικό τομέα, ξεπληρώνετε παλαιά χρέη και επενδύετε για το μέλλον, ειδικά τον Νοέμβριο. Είναι κάτι που θα σας κοστίσει, αλλά πρέπει να γίνει για να ξεκαθαρίσετε το τοπίο και να ακολουθήσετε ένα νέο επαγγελματικό μονοπάτι.

Καρκίνος
(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

ζώδια

Γενικά:

Μερικές φορές οι κανόνες της ζωής αλλάζουν χωρίς καμιά προειδοποίηση. Κάτι που μέχρι τώρα ήταν αποδεκτό, γίνεται απορριπτέο και κάτι που θεωρούσατε τολμηρό αποδεικνύεται συνηθισμένο. Τέτοιες αλλαγές προκύπτουν κάθε φορά που Δίας και Ποσειδώνας συναντιούνται, όπως συμβαίνει φέτος, καθώς και οι δύο φέρνουν νέες ιδέες και αλλαγές στις νοοτροπίες. Στον δικό σας χάρτη, βρίσκονται στον τομέα που αφορά το τι σκέφτεστε, τι πιστεύετε, πώς θα γίνετε σοφότεροι και πιο οξυδερκείς.

Επηρεάζουν, επίσης, τα ταξίδια εκείνα που όχι μόνο σας μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό τόπο, αλλά σας προσφέρουν και μια εντελώς διαφορετική οπτική από αυτήν που είχατε. Έτσι, αυτή η χρονιά θα σας μάθει να σκέφτεστε διαφορετικά, να αφήνεστε στην επιρροή νέων ιδεών, να διαλύετε παλιές προκαταλήψεις και να αποδέχεστε τη νέα πραγματικότητα. Στο τέλος του έτους, διαφαίνεται μια οριστική ρήξη με το παρελθόν και η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή σας, το οποίο όμως δεν θα σας επιβληθεί, αλλά θα είναι δική σας επιλογή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά!

Έρωτας:

Οι πρώτες εβδομάδες του 2022 είναι γεμάτες συναίσθημα, αλλά και αρκετά δραματικές. Φαίνεται να περιμένετε απεγνωσμένα κάτι να συμβεί, αλλά όταν αυτό το κάτι έρχεται, το αποτέλεσμα σας απογοητεύει. Παλαιότερα ίσως να σας ικανοποιούσε, αλλά όχι τώρα. Το πώς βλέπετε τη σχέση σας και αυτό που περιμένετε από αυτήν αλλάζει, ενώ οι εκλείψεις της χρονιάς επηρεάζουν την ερωτική σας ζωή και ό,τι προσδοκάτε από αυτήν -απόλαυση και όχι ευθύνες- και σας αναγκάζουν να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας όσον αφορά τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Το πρώτο μισό της χρονιάς ίσως δεν φανερώσει αυτό που θέλετε, αλλά σίγουρα θα σας δείξει αυτό που δεν θέλετε, κι αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα. Η ηλιακή έκλειψη στο τέλος Οκτωβρίου και η πανσέληνος που ακολουθεί σηματοδοτούν την αρχή μιας καινούριας και σημαντικής σχέσης η οποία μπορεί να σας οδηγήσει σε μια απρόσμενη αλλαγή πορείας.

Καριέρα:

Η καινούρια χρονιά αποτελεί την αρχή μιας περιόδου γεμάτης επιτυχίες που φτάνει μέχρι το 2023. Αν οι πρώτες προσπάθειές σας δεν έφεραν καλό αποτέλεσμα, μην ανησυχείτε, υπάρχει πολύς χρόνος για να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο, να προετοιμαστείτε καλύτερα και να προσπαθήσετε ξανά. Η ροή των γεγονότων είναι με το μέρος σας και οι πλανήτες σάς χαρίζουν την εύνοιά τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε πιο τολμηροί στις επιλογές σας απ’ ό,τι στο παρελθόν. Σκεφτείτε όλα όσα δεν έχετε κάνει και θα θέλατε να δοκιμάσετε. Μια έκλειψη στο τέλος Απριλίου θα σας δείξει τον δρόμο για να εφαρμόσετε όσα δεν είχατε ποτέ φανταστεί, για ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι αλλά όχι εσείς. Τώρα είναι η σειρά σας. Στα οικονομικά σας όλα δείχνουν θαυμάσια, με τις καλύτερες προοπτικές να διαφαίνονται τον Μάρτιο και τον Αύγουστο, και ίσως τον Απρίλιο. Μην ανησυχείτε για τίποτα.

Λέων
(23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

ζώδια

Γενικά:

Ο Ποσειδώνας, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται στον ουρανό στη θέση που αφορά το μέλλον σας. Η επιρροή του υπήρξε πάντα ενδιαφέρουσα και δελεαστική, αλλά και ασαφής ταυτόχρονα. Έτσι, αφού τίποτα από όσα υπόσχεται δεν έχουν ξεκάθαρο όφελος, εσείς τον αγνοείτε. Φέτος όμως περνά και ο Δίας από αυτό τον τομέα, και είναι γνωστό πως όπου και αν βρίσκεται ο Δίας, πρόοδος, ανταμοιβή και ευχαρίστηση ακολουθούν, οπότε δώστε προσοχή. Αυτοί οι δύο πλανήτες μαζί δημιουργούν ένα φωτεινό σημείο που σας προκαλεί να το ακολουθήσετε, αλλά ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο και θολό, τόσο που δεν μπορείτε να διακρίνετε τι βρίσκεται πιο πέρα. Κι αυτό σας ενοχλεί.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βάλετε ένα στοίχημα για το μέλλον: να πιστέψετε ότι κάνοντας μια νέα αρχή, δοκιμάζοντας κάτι που δεν έχετε ξανακάνει και αφήνοντας πίσω όλα όσα σας πρόσφεραν επιτυχία και ανταμοιβή μέχρι τώρα, θα απολαύσετε παρόμοιες επιτυχίες στο μέλλον. Αλλά γιατί να εγκαταλείψετε κάτι που πήγε τόσο καλά; Επειδή αυτή η εύνοια των πλανητών δεν θα κρατήσει για πάντα κι εσείς πρέπει να κοιτάτε μπροστά. Δίας και Ποσειδώνας σάς εμπνέουν και την κατάλληλη στιγμή θα σας ανταμείψουν. Στο μεσοδιάστημα θα χρειαστεί να εργαστείτε σκληρά, αλλά με το ταλέντο και την αυτοπεποίθηση που σας διακρίνουν θα τα καταφέρετε.

Έρωτας:

Η αισθηματική σας ζωή από τη μια είναι σταθερή και προβλέψιμη και από την άλλη θυελλώδης. Είτε μια μακροχρόνια σχέση σας περνάει κρίση είτε έχει δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο – όχι με ένα καινούριο πρόσωπο, αλλά με κάποιο που δεν εγκαταλείψατε οριστικά. Μια ένταση διαφαίνεται ακριβώς μετά τα γενέθλιά σας και νιώθετε υποχρεωμένοι να κάνετε μια επιλογή. Οι καταστάσεις σας διευκολύνουν στην απόφασή σας, η συναισθηματική πίεση χαλαρώνει και η κρίση υποχωρεί. Η τελική πράξη του δράματος παίζεται τον Νοέμβριο, καθώς η αλήθεια αποκαλύπτεται. Τότε όλα αλλάζουν και οι αποφάσεις παίρνονται εύκολα. Ό,τι ανήκει στο παρελθόν είναι παρελθόν. Το μέλλον είναι λευκή σελίδα κι αυτό σας αρκεί.

Καριέρα:

To 2022 είναι μια σημαντική χρονιά για τα επαγγελματικά σας. Οι εκλείψεις συμβαίνουν στην κορυφή και στο κάτω μέρος του χάρτη σας και επηρεάζουν τη θέση σας, την κατεύθυνση που παίρνετε, τις βάσεις των προηγούμενων επιτυχιών σας, το πώς σας βλέπουν οι συνεργάτες και οι ανταγωνιστές σας και πολλά άλλα. Γίνονται μεγάλες αλλαγές με δύο χαρακτηριστικά να ξεχωρίζουν: Πρώτον, δεν είναι αναμενόμενες, καμία δεν είναι στα σχέδιά σας και σας οδηγούν σε μια εντελώς καινούρια κατεύθυνση. Δεύτερον, αισθάνεστε απογοήτευση ή θυμό όταν μια ανταμοιβή που περιμένατε δίνεται σε κάποιον άλλο ή είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που ελπίζατε. Όσον αφορά τα οικονομικά σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες βελτίωσής τους, χάρη στον Δία και πάλι, αλλά ίσως σας λείψει το ρευστό για περίπου μία εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Τίποτα σοβαρό δηλαδή.

Παρθένος
(24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου)

ζώδια

Γενικά:

Για να εκμεταλλευτείτε όσο γίνεται περισσότερο το 2022, πρέπει να σκεφτείτε διαφορετικά. Απέναντι από το ζώδιό σας βρίσκεται ο υπέροχος συνδυασμός Δία και Ποσειδώνα, οι οποίοι χαρίζουν τη δημιουργικότητά τους σε ολόκληρη τη νέα χρονιά, αλλά εσείς δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Οι ικανότητές σας στηρίζονται στην ακρίβεια της σκέψης και δίνετε πολλή σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ οι δύο πλανήτες είναι το αντίθετο. Αν μιλούσαμε με καλλιτεχνικούς όρους, θα λέγαμε ότι οι Παρθένοι είναι ρεαλιστές, αποδίδουν τέλεια την κάθε λεπτομέρεια, ενώ Δίας και Ποσειδώνας είναι έργα αφηρημένης τέχνης, με διάσπαρτες πινελιές χρώματος.

Αφήστε τα χρώματά τους να εισχωρήσουν μέσα σας και δείτε πώς αντιδρά η φαντασία σας. Ανοίξτε το μυαλό σας! Σκεφτείτε μέρη όπου θα θέλατε να πάτε και πράγματα που θα θέλατε να κάνετε, αλλά αντισταθείτε στην παρόρμηση να καταστρώσετε συγκεκριμένα σχέδια. Αφήστε την ιδέα να ωριμάσει μέσα σας. Τη φετινή χρονιά οι κατευθύνσεις και τα προγράμματά σας δεν είναι προκαθορισμένα, αλλά κι αν είναι, μην τα ακολουθείτε κατά γράμμα. Δώστε στον εαυτό σας χώρο και χρόνο, επιτρέψτε στους πλανήτες να κάνουν τα μαγικά τους και να σας εμπνεύσουν για το μέλλον.

Έρωτας:

Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί και δείτε τι θα συμβεί. Η πλανητική επιρροή στον χάρτη σας έχει να κάνει με τον σύντροφό σας και όχι με εσάς. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία στη σχέση σας θα προέλθει από εκείνον, όχι από εσάς. Αν ξεκινήσετε κάτι καινούριο, θα είναι το άλλο πρόσωπο που θα κάνει την πρώτη κίνηση, ενώ αν είστε σε σχέση, το ταίρι σας θα προτείνει το επόμενο βήμα για το μέλλον της. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε σε όλα.

Μπορείτε να διαφωνείτε ή να προτείνετε εναλλακτικές, αρκεί να μην κάνετε εσείς την αρχή. Στην αρχή και στο τέλος της χρονιάς η σχέση σας θα χαρακτηρίζεται από ένα πάθος που παρόμοιό του δεν έχετε ξαναζήσει. Μη βάζετε στενά όρια στον δεσμό και τις προσδοκίες σας, δείτε τα πράγματα από μια ευρύτερη οπτική και θα εκπλαγείτε από όσα θα σας προσφερθούν, αλλά και από τη δική σας ανταπόκριση.

Καριέρα:

Στο εργασιακό περιβάλλον σας αισθάνεστε μια αβεβαιότητα για έναν νέο ρόλο που σας δίνεται, αλλά έπειτα από λίγη σκέψη και διαπραγμάτευση αποφασίζετε να δεχτείτε. Το τέλος της χρονιάς σάς βρίσκει με επιπλέον φόρτο εργασίας και ευθύνες, αλλά είναι κάτι που σας αρέσει, γιατί έτσι είστε σίγουροι ότι όλα γίνονται όπως εσείς θέλετε. Τα οικονομικά σας θα είναι πολύ καλά όλο το έτος, αλλά δώστε τους μια προσοχή τον Οκτώβριο.

Ζυγός
(24 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

ζώδια

Γενικά:

Φέτος έρχεστε ξανά στο προσκήνιο. Η πορεία σας κάνει μια όμορφη καμπύλη, σας ανεβάζει όλο και πιο ψηλά και η αυτοπεποίθησή σας αυξάνεται διαρκώς φτάνοντας στο ζενίθ γύρω στα γενέθλιά σας. Η ελαφρότητα και η δράση σάς χαρακτηρίζουν και οι επόμενοι δώδεκα μήνες θα σας επιστρέψουν ό,τι σας έλειψε εδώ και πολύ καιρό. Αρχίστε κλείνοντας κάποιες εκκρεμότητες του 2021 για να ενισχύσετε τη θέση σας και να ανεβείτε ακόμη ψηλότερα: ίσως να μετακομίσετε σε καινούριο σπίτι το οποίο θα ικανοποιεί τις φιλοδοξίες σας ή να δημιουργήσετε ένα υποστηρικτικό δίκτυο από ανθρώπους που αγαπάτε, εμπιστεύεστε και είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν μαζί σας για να πετύχετε τους στόχους σας. Τώρα θα πρέπει να πάρετε κάποιες δραστικές αποφάσεις -κι εσείς ξέρετε ποιες είναι οι σωστές- ώστε να προχωρήσετε ελεύθερα προς τα εμπρός και -κυρίως- προς τα πάνω!

Έρωτας:

Μια αξιοσημείωτη σχέση φαίνεται να ξεκινά. Οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι γεμάτοι αισθησιασμό και απόλαυση, αλλά μόλις περάσει το πρώτο πάθος, σκέφτεστε σοβαρά για κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια. Προς το τέλος του έτους μεσολαβούν κάποια γεγονότα που θα σας οδηγήσουν να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν. Με την εκπνοή του χρόνου, ωστόσο, αποφασίζετε να ολοκληρώσετε ό,τι δεν καταφέρατε το 2022. Ο χρόνος δεν έχει σημασία για εσάς. Ξέρετε ότι αυτή η σχέση θα έχει διάρκεια, οπότε δεν βιάζεστε. Υπάρχουν επίσης ξεκάθαρα σημάδια ότι ο σύντροφός σας νιώθει το ίδιο, καθώς προσαρμόζει τον τρόπο ζωής του ανάλογα, κάτι που δεν συμβαίνει σε μια απλή ερωτική περιπέτεια. Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι εξαιρετικό και για τους δυο σας.

Καριέρα:

Είναι καιρός να επαναξιολογήσετε αυτό που κάνετε και γιατί το κάνετε. Η σύζευξη Δία και Ποσειδώνα στον χάρτη σας στον τομέα της εργασίας θα σας δείξει ότι δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τα ταλέντα σας και ότι υπάρχουν άλλοι ρόλοι για εσάς, που θα σας ικανοποιούσαν περισσότερο και θα ήταν πιο καλοπληρωμένοι. Ο Δίας σάς δείχνει πως αξίζετε περισσότερα. Πολλές φορές, οι Ζυγοί επιτρέπουν στους άλλους να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος της ανταμοιβής ή προσφέρονται να εργαστούν περισσότερο -επειδή κανείς άλλος δεν το κάνει- με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χρόνος γι’ αυτούς αλλά ούτε και χώρος ώστε να αναπτυχθούν επαγγελματικά. Η λύση είναι να ξεφύγετε από το κλουβί που μόνοι σας έχετε φτιάξει και να ξεκινήσετε από την αρχή. Αυτή τη χρονιά θα έχετε τις ευκαιρίες και την έμπνευση που χρειάζεστε. Στα οικονομικά σας, προετοιμαστείτε για κάποιες εκπλήξεις -ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες- τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το δεύτερο μισό του έτους, ευτυχώς, θα υπάρξει σταθερότητα.

Σκορπιός
(23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

ζώδια

Γενικά:

Το 2022 είναι μια εξαιρετική χρονιά για εσάς με τέσσερις εκλείψεις, είτε στο ζώδιό σας είτε στο απέναντί του. Οι δυνάμεις της μοίρας θα αφήσουν το αποτύπωμά τους πάνω σας και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Μια έκλειψη στο ζώδιό σας συνήθως σας δίνει ώθηση, ενώ εκείνη στο απέναντί σας ζώδιο γίνεται τροχοπέδη κάνοντάς σας να ακυρώνετε όλα σας τα σχέδια. Μην της αντιστέκεστε, ώστε να επωφεληθείτε στο έπακρο από αυτήν.

Tις περισσότερες φορές οι εκλείψεις φέρνουν ό,τι πάντα θέλατε, αλλά όχι τη στιγμή που το θέλετε, αλλά τώρα το timing δεν έχει και τόση σημασία και θα είστε ευγνώμονες για την προσφορά τους. Παράλληλα, μια έκλειψη που δείχνει να είναι εναντίον σας και ακυρώνει τα πλάνα σας, μπορεί να σας προστατέψει από το να διαπράξετε ένα σοβαρό λάθος, έτσι ώστε έπειτα από λίγα χρόνια, να διαπιστώσετε ότι τελικά η έκλειψη σας απελευθέρωσε ή σας έσωσε από μια παγίδα. Η επίδραση των εκλείψεων διαρκεί μόνο λίγους μήνες, αλλά οι αλλαγές που προκαλούν στη ζωή διαρκούν για χρόνια, μέχρι να συμβούν ξανά στο ζώδιό σας το 2031. Προσαρμοστείτε, λοιπόν, στο κλίμα της εποχής και χαράξτε την πορεία σας για την επόμενη δεκαετία.

Έρωτας:

Η αισθηματική σας ζωή είναι πλούσια και γεμάτη ρομαντισμό, αλλά όπως ισχύει για τις εκλείψεις, το μήνυμα των πλανητών είναι να αφεθείτε στη ροή των γεγονότων και να μην προσπαθείτε να τις ελέγξετε. Ο συνδυασμός Δία και Ποσειδώνα πάει τις σχέσεις σας σε άλλο επίπεδο, ρευστό και ονειρικό, κάτι που ίσως να μη σας αρέσει. Προτιμάτε την ένταση και τον έλεγχο, αλλιώς νιώθετε πως χάνετε τον χρόνο σας. Ωστόσο είστε ζώδιο του νερού. Αφεθείτε, λοιπόν, να παρασυρθείτε από το ρεύμα και μη δίνετε στη σχέση σας άλλο νόημα, παρά μόνο παιχνιδιάρικη διάθεση, σαν να πρόκειται για ένα παιχνίδι στα ρηχά.

Καριέρα:

Σας απασχολεί πολύ το μέλλον, το οποίο μπορεί να χαρακτηρίζεται από τις συνέπειες των εκλείψεων. Ο κυρίαρχος πλανήτης σας Άρης φέτος δεν βρίσκεται στην κορυφή του χάρτη σας που έχει να κάνει με την επαγγελματική επιτυχία. Φαίνεται πως δεν κυνηγάτε πλέον την προαγωγή, αλλά μια διαφορετική κατεύθυνση, αλλά όσο ερευνάτε τις επιλογές σας, τόσο προτιμάτε να μένετε εκεί που είστε. Στα οικονομικά σας, ο Μάρτιος και ο Μάιος είναι ευνοϊκοί μήνες, αλλά τα καλύτερα έρχονται προς το τέλος του έτους, όταν θα προσπαθείτε με όλες σας τις δυνάμεις να εδραιώσετε μια σίγουρη και με διάρκεια οικονομική κατάσταση. Τότε, καθώς ο Άρης αρχίζει να επιταχύνει στον ουρανό, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Τοξότης
(23 Νοεμβρίου 22 Δεκεμβρίου)

ζώδια

Γενικά:

Ο συνδυασμός Δία και Ποσειδώνα έρχεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά σας. Ο Δίας σάς γεμίζει αισιοδοξία και ο Ποσειδώνας φέρνει νέες ιδέες και ευκαιρίες. Τι μπορεί να πάει στραβά; Πολλά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: πρώτον, ίσως παρασυρθείτε από μια τολμηρή ιδέα βάζοντας όλη την ενέργεια και τα χρήματά σας εκεί, σίγουροι πως είναι το κλειδί για τη μελλοντική σας επιτυχία, και στο τέλος να αποδειχθεί αποτυχία. Ο Ποσειδώνας είναι, επίσης, ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων και θα μπορούσε να σας δείχνει οφθαλμαπάτες αντί για αληθινά οράματα.

Δεύτερον, έχετε τόσο πολλές επιλογές -και είναι όλες αρκετά δελεαστικές- που δεν μπορείτε να κατασταλάξετε σε μία. Ο δρόμος για την επιτυχία, λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα στα δύο άκρα: τον υπερβολικό ενθουσιασμό και την αδράνεια. Από εσάς εξαρτάται να θέσετε τα όριά σας. Κάθε φορά που ο Ποσειδώνας σάς δίνει την ευκαιρία να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, αναρωτηθείτε πόσο λογική και εφικτή είναι μια πιθανή πρόταση και στη συνέχεια προχωρήστε. Αν όχι, ψάξτε αλλού. Η χρονιά είναι γεμάτη εναλλακτικές, όλες εξίσου ελκυστικές. Να είστε τολμηροί, αλλά όχι παράτολμοι.

Έρωτας:

Ψάχνετε τη μέση οδό και στα αισθηματικά σας. Δεν είστε σίγουροι για το αν η σχέση σας πρέπει να γίνει πιο σοβαρή ή όχι. Η απλή φιλία δεν σας αρκεί, αλλά και ο μόνιμος δεσμός σάς στερεί την αίσθηση ελευθερίας που τόσο έχετε ανάγκη. Κάνετε δειλά βήματα μπροστά και μετά πάλι πίσω. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε κάτι πιο σοβαρό. Τους τελευταίους μήνες του έτους θα κάτι θα προκαλέσει μια ένταση που δεν υπήρχε πριν. Ίσως πρόκειται για καινούρια σχέση, αλλά κι αν δεν είναι, το πάθος της σας αρέσει. Το βλέπετε και οι δύο σαν παιχνίδι και αφού αυτό σας ικανοποιεί, γιατί όχι;

Καριέρα:

Ο Δίας είναι τόσο ισχυρός φέτος που είναι μάλλον απίθανο να μην εξελιχθείτε επαγγελματικά, κι ας μην ξέρετε προς τα πού να στραφείτε. Ο Ποσειδώνας, όμως, είναι επίσης εδώ, οπότε η επιτυχία σας είναι σίγουρη. Οι εκλείψεις του έτους στο ζώδιό σας λειτουργούν σαν πόρτες: ανοίγουν και κλείνουν μονοπάτια στο παρελθόν και το μέλλον. Αν ελπίζατε ότι θα έμεναν μισάνοιχτες αφού τις περάσετε, ώστε να ξαναγυρίσετε αργότερα αν αλλάξετε γνώμη, κάνατε λάθος. Οι πόρτες είναι βαριές και κλείνουν ερμητικά. Τα οικονομικά σας θα σημειώσουν άνθιση τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο.

Αιγόκερως
(23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

ζώδια

Γενικά:

Αν και ακούγεται παράξενο, το καλύτερο φέτος είναι κάτι που δεν θα συμβεί. Ο Ουρανός και ο κυρίαρχός σας Κρόνος έρχονται κοντά και πάλι, κάτι που το 2021 συνέβη τρεις φορές. Τώρα όμως δεν κάνουν στενή επαφή, ενώ στη συνέχεια απομακρύνονται πάλι. Ο Κρόνος έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, να “αναρρώσει”, πράγμα που για εσάς σημαίνει ότι ξεφεύγετε από τα άγχη του 2021. Οι πλανήτες κινούνται προς τα εμπρός, το ίδιο κι εσείς, καθώς η ζωή σας ξαναμπαίνει σε τροχιά. Προς τα μέσα της χρονιάς, ίσως διακρίνετε μια στασιμότητα, αλλά είναι ο ετήσιος ρυθμός του Κρόνου υπεύθυνος γι’ αυτό, ο οποίος όμως θα διορθωθεί έπειτα από μερικούς μήνες. Μην ανησυχείτε.

Έρωτας:

Η ζωή σας δείχνει πιο ήρεμη σε σχέση με πέρυσι, αλλά στον προσωπικό και τον συναισθηματικό τομέα συμβαίνουν πολλά. Οι πρώτες εβδομάδες κυλούν ήσυχα και ρομαντικά και, αν και δεν το συνηθίζετε, το απολαμβάνετε. Ο Φεβρουάριος είναι ιδιαίτερα έντονος και αν δεν είστε ήδη σε σχέση, στο τέλος του μήνα θα είστε. Οι φετινές εκλείψεις δίνουν νέα ενέργεια στα αισθηματικά σας παρουσιάζοντας καινούρια πρόσωπα στο περιβάλλον σας και αυξάνοντας τη θερμοκρασία γενικότερα. Οι ουρανοί είναι αποφασισμένοι να φέρουν τον έρωτα ξανά στη ζωή σας και να βοηθήσουν ώστε να μην εργάζεστε τόσο σκληρά.

Η σεληνιακή έκλειψη στις αρχές Νοεμβρίου φέρνει στην επιφάνεια όλων των ειδών τα συναισθηματικά ζητήματα τα οποία δεν είχατε καν σκεφτεί τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπως επίσης και τους φόβους σας για το μέλλον, οι οποίοι όμως σύντομα σβήνουν στο παρελθόν, φέρνοντας εσάς και τη σχέση σας σε ένα απρόσμενο, υπέροχο επίπεδο. Ποτέ δεν φανταστήκατε ότι η ζωή σας θα έπαιρνε τέτοια τροπή κι αυτό σας αρέσει πολύ. Όπως συμβαίνει συχνά με τις εκλείψεις, κάποιες επιλογές που είχατε παλαιότερα δεν ισχύουν πλέον και αυτή που απομένει δεν είναι απλώς η μοναδική, αλλά και η καλύτερη, οπότε οι αποφάσεις για το μέλλον είναι εύκολες. Προς το τέλος του έτους, η Αφροδίτη επιστρέφει στο ζώδιό σας, αποδεικνύοντας ότι το happy end δεν συναντάται μόνο στα βιβλία και στις ταινίες, αλλά και στην πραγματική ζωή.

Καριέρα:

Το 2023 δεν ενδείκνυται για ριζικές αλλαγές κι εσείς θα συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά -ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του έτους- όχι σε κάτι καινούριο, αλλά σ’ αυτό που ήδη ξέρετε να κάνετε και είστε εντάξει μ’ αυτό. Η ευθυγράμμιση του ενεργητικού Άρη και του κυρίαρχου πλανήτη σας Κρόνου για μερικούς μήνες θα σας φανεί πολύ χρήσιμη και θα την εκμεταλλευτείτε σωστά. Στα οικονομικά σας θα υπάρξει μια φάση σταδιακής βελτίωσης, με τον Κρόνο να έχει τα πάντα υπό έλεγχο όλη τη χρονιά. Άνθιση επίσης θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο και τον Αύγουστο, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωσή τους. Θαυμάσια!

Υδροχόος
(21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

ζώδια

Γενικά:

Το 2022 είναι μια χρονιά που θα θυμάστε. Η ευθυγράμμιση του Δία με τον πλανήτη σας Ουρανό τον Φεβρουάριο είναι από τις πιο όμορφες. Η συνεργασία αντικαθιστά την αντιπαράθεση προτού ανοίξει ο επόμενος κύκλος το 2024, οπότε με οτιδήποτε ασχοληθείτε, θα σας είναι οικείο και εύκολο. Είναι η ανταμοιβή σας για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα αρχίζετε να ξεχωρίζετε τι αξίζει να κρατήσετε και τι όχι απ’ όλα όσα έφερε αυτός ο κύκλος στη ζωή σας και κρατάτε τα καλύτερα. Αυτό συμβαίνει και κυριολεκτικά, καθώς ο Δίας βρίσκεται στον τομέα του χάρτη σας που αφορά τα υλικά αγαθά. Τα αγαπημένα σας αντικείμενα, οι πολυτέλειες, τα ρούχα και το σπίτι σας, όλα γίνονται καλύτερα από τον Δία και αποκτούν ένα καινούριο twist από τον Ουρανό. Ζείτε καλύτερα από ποτέ, γι’ αυτό απολαύστε το όσο μπορείτε περισσότερο!

Έρωτας:

Εξίσου συναρπαστική είναι και η αισθηματική σας ζωή. Αφροδίτη και Άρης συναντιούνται δύο φορές τις πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς: μία στο ζώδιό σας, γεγονός που δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία, και μία, λίγο νωρίτερα, στον τομέα του χάρτη σας όπου φυλάσσονται τα μυστικά. Πρόκειται για μια νέα φάση που περνά η σχέση σας, δεν μιλάτε σε κανέναν γι’ αυτήν, αλλά μόλις νιώσετε ικανοποιημένοι, την ανακοινώνετε σε μερικούς στενούς φίλους. Γιατί τόση μυστικότητα; Προφανώς κανείς από τους δυο σας δεν είναι σίγουρος γι’ αυτά που νιώθει, ίσως επειδή η σχέση είναι στην αρχή της.

Σε μια μακροχρόνια σχέση, η ερμηνεία είναι ότι αυτή η ανακοίνωση έχει να κάνει με κοινή απόφαση την οποία δεν είχατε ποτέ σκεφτεί. Το να μιλήσετε, λοιπόν, έστω και σε λίγους έμπιστους φίλους είναι ένα μεγάλο βήμα. Όπως δείχνουν οι θέσεις των άλλων πλανητών, θα γίνουν μεγάλες συζητήσεις ανάμεσα στους δυο σας προτού το κάνετε και ίσως αλλάξετε γνώμη πολλές φορές στην πορεία. Ακόμη και αν συμφωνήσετε, ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Τον Ιούνιο εμφανίζονται κάποιες διαφωνίες, θέλετε διαφορετικά πράγματα, αλλά ευτυχώς συμφιλιώνεστε τον Σεπτέμβριο και όλα πάνε καλά. Επίσης, κάτι εξαιρετικό διαφαίνεται προς το τέλος του έτους, αλλά αυτή τη φορά δεν θα το πείτε σε κανένα.

Καριέρα:

Στα επαγγελματικά σας υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Μια μικρή αποτυχία τον Μάιο σάς δείχνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω εξέλιξη, αλλά με τον Δία και τον Ουρανό να σας ωθούν προς τα εμπρός, δεν θα νιώθετε στάσιμοι. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος σάς προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά το “ναι” που θα πείτε συνεπάγεται ολοκληρωτική αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, ακόμη και μετακόμιση σε άλλη πόλη. Σκεφτείτε καλά αν η δουλειά σας υπερτερεί έναντι όλων των άλλων στη ζωή σας πριν δώσετε την τελική απάντηση. Νομίζετε ότι, τελικά, είναι θέμα χρημάτων, αλλά δεν είναι. Ο Δίας, έτσι κι αλλιώς, αυτή τη χρονιά θα σας χαρίσει όλα όσα χρειάζεστε.

Ιχθύες
(20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

ζώδια

Γενικά:

Δεν θα ξαναζήσετε άλλη χρονιά σαν αυτή. Είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το να βρίσκονται οι δύο κυρίαρχοι πλανήτες του ζωδίου σας, ο Δίας και ο Ποσειδώνας, μαζί είναι κάτι σπάνιο και δεν έχει ξανασυμβεί από το 2009, αλλά το ότι είναι και οι δύο στο ζώδιό σας είναι ακόμη πιο σπάνιο. Η τελευταία φορά ήταν το 1856! Αυτό δεν σημαίνει πως θα αποκτήσετε ό,τι ποθείτε, αλλά πως θα είναι μπροστά σας αν είστε έτοιμοι να το φτάσετε, άρα το 2022 είναι μια χρονιά με ατέλειωτες ευκαιρίες αλλά όχι και εγγυημένες επιτυχίες. Πάντως δεν θα αποτύχετε σε ό,τι κι αν κάνετε. Κανείς πλανήτης δεν είναι εναντίον σας ούτε υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Αυτό που κάνει ο συνδυασμός των δύο πλανητών είναι να σας δίνει φρέσκες ιδέες και καινούριους στόχους. Κάποιοι ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις προκλήσεις της εποχής και άλλοι πιο αργά, αλλά αφού η πηγή των ιδεών είναι στο δικό σας ζώδιο, εσείς πρώτοι θα τις αντιληφθείτε και θα επωφεληθείτε από αυτές. Βρίσκεστε στο μεταίχμιο μιας αλλαγής και είναι οι δικές σας απόψεις που καθορίζουν το πλαίσιό της, αφού ο Ιχθύς γίνεται τώρα το πρότυπο που ακολουθούν οι άλλοι. Ίσως να μη νιώθετε άνετα μ’ αυτό, από την άλλη όμως ανυπομονούσατε να βρεθείτε στο επίκεντρο της προσοχής. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι για να ακολουθήσετε, επειδή όλα είναι καινούρια για εσάς. Η λύση βρίσκεται στην αστείρευτη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και ο Δίας σας βοηθά να τις χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Έρωτας:

Αν επωμίζεστε πάρα πολλά για τα μάτια του κόσμου, χρειάζεστε και έναν ιδιωτικό χώρο να καταφεύγετε κι αυτός θα είναι η σχέση σας. Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, μείνετε έτσι: σε μια σχέση αξιόπιστη, προβλέψιμη και οικεία. Αν είστε ελεύθεροι, θα βρείτε καινούριο ταίρι, κάποιον με τον οποίο νιώθετε άνετα, αλλά δεν θα περιπλέξετε την κατάσταση μετατρέποντας τη φιλία σε κάτι περισσότερο. Οι πιο γλυκές και ρομαντικές στιγμές θα έρθουν τον Απρίλιο, προτού ο Δίας και ο Ποσειδώνας συναντηθούν. Προς το τέλος του χρόνου, θα αναπολείτε με νοσταλγία αυτό το διάστημα, οπότε χαρείτε το όσο μπορείτε.

Καριέρα:

Τα αντικείμενό σας φέτος είναι όποιο εσείς θέλετε να είναι. Με τον Δία να σηματοδοτεί τις επιτυχίες στο ζώδιό σας, το καλό αποτέλεσμα σε ό,τι κι αν κάνετε εξασφαλίζεται από το πόσο εσείς το θέλετε και όχι από εξωτερικούς παράγοντες. Πιθανόν η ζωή σας να πάρει διαφορετική πορεία -και θα ήταν λάθος αν δεν συμβεί αυτό- γιατί οι ευκαιρίες που σας δίνονται είναι λίγο περίεργες. Αυτό που ίσως τώρα φαίνεται σαν ριψοκίνδυνη κίνηση, θα αποδειχθεί σωστή αν ακούσετε το ένστικτό σας. Τα οικονομικά σας, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο θα είναι θαυμάσια, αλλά έτσι κι αλλιώς μια χρονιά σαν κι αυτή δεν θα ‘πρεπε να σας απασχολούν.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: