Vivienne Westwood: Σε δημοπρασία σπάνια κομμάτια από την προσωπική συλλογή της

Η "Vivienne Westwood: The Personal Collection" συλλογή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και προσωπικά items της εκλιπούσας σχεδιάστριας

Elle 23 Απρ. 24
Vivienne Westwood: Σε δημοπρασία σπάνια κομμάτια από την προσωπική συλλογή της

Ένα τεράστιο κενό δημιουργήθηκε στον χώρο της μόδας ύστερα από την απώλεια της Vivienne Westwood το 2022. Οι εντυπωσιακές συλλογές της δημοφιλούς σχεδιάστριας και η επαναστατική επίδρασή της στη μόδα ήταν καθοριστική, με αποτέλεσμα η ίδια να έχει ήδη περάσει στο πάνθεον των fashion θρύλων, με τα items που φέρουν το όνομά της να γίνονται παγκοσμίως ανάρπαστα. Αυτό θα αποδείξει και η προσεχώς δημοπρασία που θα λάβει χώρα στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, όπου θα τεθούν κομμάτια από την προσωπική συλλογή της Westwood.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο luxury οίκος, περίπου 200 κομμάτια από την προσωπική γκαρνταρόμπα της Vivienne Westwood θα είναι διαθέσιμα, όπως και iconic items από τη συλλογή Propaganda. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οίκος Christie’s, τα αντικείμενα θα πωληθούν μέσω δύο δημοπρασιών: μια ζωντανή στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο και μια ηλεκτρονική δημοπρασία από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου. “Οι δύο δημοπρασίες αντιπροσωπεύουν μία σημαντική στιγμή στη ζωή και την καριέρα της Vivienne, με το παλαιότερο look να χρονολογείται από τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 1983 -84”, αναφέρει το σημείωμα στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christie’s (@christiesinc)

Όπως γράφηκε στο WWD, μεταξύ των κομματιών που θα τεθούν υπό δημοπρασία είναι ένας τολμηρός κορσές με έμπνευση από τον 180 αιώνα, από γκρι μεταξωτό ταφτά και ασορτί φούστα μέχρι το πάτωμα, όπως και ένα πλεκτό φόρεμα ημέρας με τρισδιάστατα λουλούδια και ένα τυπωμένο φόρεμα από τη συλλογή Propaganda, ένα από τα πιο γνωστά σόου της Westwood με πολιτικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την πώληση των 200 κομματιών πρόκειται να δοθούν σε μία σειρά από οργανισμούς, τους οποίους η Vivienne Westwood υποστήριζε θερμά, βλ. Διεθνής Αμνηστία, Greenpeace, Γιατροί χωρίς Σύνορα και The Vivienne Foundation.

Κεντρική φωτογραφία: Splashnews.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT