7 βιβλία για όσους αγαπούν τα νουαρ

Είστε λάτρεις της αστυνομικής πλοκής; Σας αρέσουν οι εξιχνιάσεις φόνων ή άλλων εγλημάτων; Έχουμε κάποιες πολύ καλές προτάσεις μόνο για εσάς!

Elle 18 Αυγ. 22
7 βιβλία για όσους αγαπούν τα νουαρ

Ο Άνδρας που Πέθανε Δυο Φορές του Richard Osman (εκδ. Ψυχογιός)
Αν αγαπήσατε τη Λέσχη Φόνων της Πέμπτης, το ίδιο θα συμβεί και με το νέο πόνημα του Osman. Σε αυτό, τα υπερήλικα μέλη της Λέσχης προσπαθούν να χαλαρώσουν μετά τον προηγούμενο θρίαμβό τους. Δεν θα τα καταφέρουν, μιας και καλούνται να λύσουν ένα ακόμα μυστηριώδες έγκλημα.

Οι Ναυαγοί του Αυγούστου της Ευτυχίας Γιαννάκη (εκδ. Ίκαρος)
Αυτό είναι το τελευταίο βιβλίο της Τριλογίας του Βυθού. Ο γνωστός αστυνόμος Χάρης Κόκκινος επιστρέφει εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάρο για να εξιχνιάσει ένα έγκλημα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Έχετε στα χέρια σας ακόμη μια καλοδουλεμένη υπόθεση, γεμάτη από σφιχτές ραφές και μελετημένες ρωγμές.

Ο Δολοφόνος Φορούσε Σμόκιν του Γιάννη Μαρή (εκδ. Άγρα)
Ποιος δεν έχει ταυτίσει τις σιέστες με μια από τις περιπέτειες του αστυνόμου Μπέκα; Αυτή τη φορά, ο Μπέκας καλείται, σε συνεργασία με τον οπερατέρ Αγγελίδη, να βρει τον δολοφόνο μιας γυναίκας που το πτώμα της βρέθηκε κοντά στις γραμμές ενός τραίνου.

Παλιά, Πολύ Παλιά του Πέτρου Μάρκαρη (εκδ. Κείμενα)
Ο αστυνόμος Χαρίτος για πρώτη φορά μακριά από την Αθήνα. Πάει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για αναψυχή. Δεν είναι γραφτό του, όμως, να ηρεμήσει. Κάπως έτσι βρίσκεται στη θέση να προλάβει τον επόμενο φόνο από μια γυναίκα serial killer.

Η Κόκκινη Βασίλισσα του Juan Gοmez-Jurado (εκδ. Κλειδάριθμος)
Ο Ισπανός συγγραφέας και η αγαπημένη του ηρωίδα Αντονία Σκοτ επιστρέφουν. Η Σκοτ, αφού έχει διερευνήσει δεκάδες εγκλήματα, ζει αποτραβηγμένη στη σοφίτα της στο Λαβαπιές χωρίς να βλέπει κανέναν. Ένας επισκέπτης όμως, ταράζει την απομόνωσή της.

Το Σπίτι των Φόνων του Ντονάτο Καρρίζι (εκδ. Πατάκη)
Ο Πιέτρο είναι ένας παιδοψυχολόγος που αναλαμβάνει να θεραπεύσει μόνο παιδιά που κρύβουν στα τραύματά τους εύθραυστες μνήμες. Μια συνάδελφος από την Αυστραλία τού ζητά να αναλάβει μια ενήλικη ασθενή, η οποία πρέπει να ανασύρει μνήμες από την παιδική της ηλικία ώστε να εξιχνιαστεί ένα έγκλημα.

Στον 5ο όροφο της Νομικής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη (εκδ. Μίνωας)
Ένας υποψήφιος διδάκτορας ανακαλύπτει το πτώμα μιας καθηγήτριας. Αμέσως μετά δολοφονείται και εκείνος. Ένας αστυνόμος και παλιός γνώριμος των θυμάτων αναλαμβάνει να βρει τους δολοφόνους τους που σίγουρα έχουν αφήσει τα ίχνη τους στον 5ο όροφο της Νομικής.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT