BLOG Gourmet News: Απολαύστε υπέροχους μεζέδες στο Tsipoutapas

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις νοστιμιές μιας «απελευθερωμένης» κουζίνας που ποντάρει σε τολμηρούς, γευστικούς συνδυασμούς, κλείστε τραπέζι εδώ!

Elle 27 Δεκ. 12
BLOG Gourmet News: Απολαύστε υπέροχους μεζέδες στο Tsipoutapas

Οι μεζέδες στο ολοκαίνουριο Tsipoutapas είναι σαν να κατέχουν τα μυστικά της συνεύρεσης. Σε εκείνο το μικρό γυάλινο παλιακού τύπου πιατάκι που μοιράστηκα με την παρέα υπήρχε μπακαλιάρος με καυτερή πιπεριά, ντομάτα και τρίμματα ψωμιού. Μεζές κολασμένος.

Όλα τα εδέσματα που φτάνουν στο τραπέζι αποτελούν και μια γευστική έκπληξη, η οποία ικανοποιεί τον ουρανίσκο. Η κουζίνα του Βασίλη Ακρίβου, γνωστού ήδη από το πετυχημένο μαγαζί του Ψάριστον, εμφανίζεται απελευθερωμένη από τον κορσέ του γαστρονομικού μιμητισμού. Όσες φορές και αν επισκεφτείτε το μέρος, θα φύγετε ενθουσιασμένοι από το γλέντι των γεύσεων και το περιβάλλον. Μια πέτρινη μονοκατοικία, που το ’50 ήταν οινομαγειρείο, έχει δεχθεί χαρούμενες διακοσμητικές πινελιές, όπως το κατακόκκινο ξύλινο ταβάνι.

Πληθωρικό σαγανάκι με βουβάλι καπνιστό και τυρί βολάκι, αλλά και τσαχπίνικο τουρσί σταφύλι και τραγανά αμπελοβλάσταρα που συνοδεύουν αχαλίνωτα το τσίπουρο. Το αποκορύφωμα είναι τα γλυκά, που ξυπνούν γαστρονομικές μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Μωσαϊκό με τραγανό μπισκότο και υπέροχο χαλβά κανελάτο.

Info: Tsipoutapas, Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ.: 210 2828848.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT