BLOG Gourmet News: Ελληνικές γεύσεις στο Νταβαντούρι

Το γνωστό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή, με βάση την κρητική κουζίνα, ταξιδεύει γαστρονομικά με αυστηρή επιλογή πρώτων υλών και σε όλη τη χώρα.

Elle 21 Νοε. 12
BLOG Gourmet News: Ελληνικές γεύσεις στο Νταβαντούρι

Με αγάπη και μεράκι οι υπεύθυνοι του εστιατορίου Νταβαντούρι συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια και την ενισχύουν δημιουργώντας για τους επισκέπτες τους θεματικές ημέρες από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος με τη συμμετοχή σπουδαίων και πρωτοπόρων παραγωγών και με ιδιαίτερα προϊόντα, σε πείσμα των καιρών. Υπόσχονται να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα και τη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, προκειμένου να γευτεί και να απολαύσει περισσότερος κόσμος αυτές τις μοναδικές λιχουδιές. Θα ήταν χαρά τους να αποδεχτείτε την πρόσκληση και να δείτε την προσπάθειά τους από κοντά. Το μενού επιμελείται ο σεφ Νίκος Φωτιάδης.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι:
• Γυναικείος Συνεταιρισμός Μούσες Πιερίας (χυλοπίτες ολικής)
• Εταιρεία Άρτεμις (ορτύκια άγριας διατροφής, αυγά ορτυκιών)
• Φάρμα Φωτιάδη (ποντιακός καβουρμάς, λουκάνικα αγριόχοιρου, μαύρος χοίρος)
• Τρούφα Πιερίας (λάδι λευκής πολύτιμης τρούφας Ολύμπου, φθινοπωρινή τρούφα Ολύμπου )
• Ελένη Δεληγιαννίδου (ποντιακή σάλτσα τσαντσιπέλ)
• Αλορέα Κράνο (κράνα, γλυκάδι κράνου, απόσταγμα κράνου, εκχύλισμα κράνου)
• Εταιρεία Cochlea (σαλιγκάρια Πιερίας)
• Οινοποιείο Χρυσοστόμου (ΚΥΔΩΝΙΕΣ, ΕΝ ΠΥΔΝΑ, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ)
• Κτήμα Κούρτη (TREBBIANO 2011, SYRAH 2008 )

Το φεστιβάλ θα έχει το θέμα «Μακεδονικοί γαστρονομικοί θησαυροί του Ολύμπου» και θα διεξαχθεί από 22/11/12 έως και 24/11/12. Θα περιλαμβάνει:
Καλωσόρισμα: Ποντιακός καβουρμάς με σάλτσα τσαντσιπέλ
TREBBIANO 2011 Π.Γ.Ε.

Σούπα: Κοχλίδε
ΕΝ ΠΥΔΝΑ (Π.Γ.Ε. Πιερία) Οινοποιείο Χρυσοστόμου

Πρώτο πιάτο: Παραδοσιακές χυλοπίτες ολικής με λουκάνικα πρασάτα αγριόχοιρου και ψιλοκομμένα λαχανικά
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ (Π.Γ.Ε. Πιερία) Οινοποιείο Χρυσοστόμου
(ζύμωση και παραμονή 6 μήνες σε βαρέλι)

Σαλάτα: Φυλλώματα με παπαρδέλες κίτρινης κολοκύθας, ορτύκι άγριας διατροφής με λάδι από λευκή πολύτιμη τρούφα Ολύμπου
ΜΟΥΣΑΙΟΣ (Π.Γ.Ε. Πιερία) Οινοποιείο Χρυσοστόμου

Κυρίως πιάτο: Ο αρχαιοελληνικός μαύρος χοίρος μαγειρεμένος σε γάστρα με εκχύλισμα κράνων σε πουρέ πατάτας, κράνα γκλασέ και φθινοπωρινή τρούφα Ολύμπου
SYRAH 2008 (τοπικός οίνος Πιερίας) Κτήμα Κούρτη-ΟΙΝΟΒΙΟΝ

Επιδόρπιο: Στιβαχτόν με γκλασαρισμένη ψητή κολοκύθα με σταφίδες και ξηρούς καρπούς περιχυμένη με πετιμέζι και παγωτό κανέλα
Απόσταγμα από κράνα (Αλορέα Κράνο)

Τιμή: 25€ το άτομο.
Info: Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 210 6086412.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT