BLOG Gourmet News: Μια νύχτα στο Mimaya της Γλυφάδας

Ορεκτικά που μυρίζουν βουνό και θάλασσα, χειροποίητα ψωμιά και γευστικά γλυκά θα δοκιμάσετε σε οικονομικές τιμές στο νέο εστιατόριο της πόλης.

Elle 30 Δεκ. 12
BLOG Gourmet News: Μια νύχτα στο Mimaya της Γλυφάδας

«Δοκίμασε το κουνουπιδότο» ήταν η προτροπή του σεφ Μιχάλη Ηρωγλίδη, ιδιοκτήτη του ιδιαίτερα συμπαθητικού εστιατορίου Mimaya στη Γλυφάδα. Τι είναι αυτό; Στο τραπέζι έφτασε ένα πιάτο με θαλασσινά που συνόδευαν καταπληκτικό κουνουπίδι φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο. Αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου λαχανικού, οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν γευστικότατο.

Εδώ το φαγητό είναι πολύ καλό, ενώ τα πάντα στο χαριτωμένο αυτό μαγαζί είναι νοικοκυρεμένα και με γούστο. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και θα την ανακαλύψετε στα χειροποίητα ψωμιά. Ξεχώρισα το γεμιστό με τυρί «σοφικό», που έρχεται ζεστό και τραγανό.

Το μενού προτείνει ωραίες σαλάτες, ορεκτικά που μυρίζουν βουνό και θάλασσα και τα «Αγαπημένα μας» με φρέσκα ζυμαρικά και σάλτσες με μεσογειακό χαρακτήρα. Νόστιμα τα φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού και δίπλα φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ο γλυκός επίλογος με εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα και κόκκους ροζ πιπεριού και μια μερίδα κολασμένους λουκουμάδες με ελατόμελο και καρύδια. Γλυκές είναι και οι τιμές του. Ευχαρίστως θα ξαναπάω.

Info: Mimaya, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944850.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT