Διάσημοι Ουκρανοί που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο

Ουκρανοί ηθοποιοί, χορευτές και αθλητές μεταξύ των θυμάτων που έχουν πέσει πολεμώντας κατά της Ρωσικής εισβολής

Elle 24 Μαρ. 22
Διάσημοι Ουκρανοί που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο
Cover photo: @Pashaleeofficial

Ένας άντρας χορευτής μπαλέτου. Μια βραβευμένη γυναίκα ηθοποιός. Ένας αθλητής διάθλου. Ένας ηθοποιός με φωτεινές selfies στο Instagram με σχεδόν 13.000 ακολούθους. Οι τελευταίες του 2 λήψεις τον δείχνουν με καμουφλάζ. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους Ουκρανούς που έχουν πέσει νεκροί από τη ρωσική εισβολή στις 19 Φεβρουαρίου και το γεγονός ότι είναι διάσημοι δίνει μια άλλη διάσταση στον πόλεμο, όπως αναφέρουν και οι New York Times.

Ο Artyom Datsishin, ένας από τους κορυφαίους χορευτές της Ουκρανίας και πρώην βασικός χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ουκρανίας, πέθανε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Κιέβου. Είχε τραυματιστεί τον περασμένο μήνα από πυρά του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με αναρτήσεις δύο φίλων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Datsishin είχε αναδειχθεί νικητής του περίφημου βραβείου Serge Lifar, που πήρε το όνομά του από έναν Ουκρανό που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους χορευτές μπαλέτου και χορογράφους του 20ου αιώνα. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τον πόνο στην καρδιά μου» είπε η Tatiana Borovik, επίσης χορεύτρια, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Διάβασε για τους υπόλοιπους διάσημους Ουκρανούς που έχασαν τη ζωή της στον πόλεμο στο thenotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: