“Εύχομαι να μην είχα κάνει αυτή την ταινία”: Ο Ουκρανός Mstyslav Chernov συγκίνησε το κοινό των Oscars

Ο Ουκρανός δημιουργός έλαβε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στη βραδιά των Oscars.

Elle 11 Μαρ. 24
“Εύχομαι να μην είχα κάνει αυτή την ταινία”: Ο Ουκρανός Mstyslav Chernov συγκίνησε το κοινό των Oscars

Όσο κι αν το βραβείο Oscars αποτελεί καταξίωση για κάθε δημιουργό που βρίσκεται στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Ουκρανός Mstyslav Chernov θα ευχόταν να μην είχε κάνει ποτέ την ταινία για την οποία βραβεύτηκε. Στη χθεσινή απονομή των Όσκαρ, πέρα από τις ευχάριστες και αστείες στιγμές, η συγκίνηση ήταν ένα συναίσθημα που όλοι νιώσαμε κατά την απονομή του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Το “20 days in Mariupol” του Mstyslav Chernov αφηγούνταν τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Μαριούπολης που χτυπήθηκε βάναυσα από την εισβολή της Ρωσίας. Αναμφίβολα, για τον δημιουργό ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε κατά τον ευχαριστήριο λόγο του πως θα ευχόταν να μην είχε κάνει ποτέ αυτή την ταινία.

“Θα ήθελα να δώσω όλη την αναγνώριση στους Ρώσους, να μην σκότωναν δεκάδες χιλιάδες συμπρατιώτες μου Ουκρανούς, εύχομαι να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους, όλους τους στρατιώτες που μάχονται για την πατρίδα τους, όλους τους πολίτες που είναι στις φυλακές του”, δήλωσε συγκινημένος ο Ουκρανός σκηνοθέτης.

Να σημειωθεί πως η νίκη του Chernov θα γραφεί στην ιστορία, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη νίκη που λαμβάνει ουκρανική ομάδα.

Δες το βίντεο με τον ευχαρίστηριο λόγο του Mstyslav Chernov

 

Κεντρική φωτογραφία: A.M.P.A.S.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT