“Moss & Freud”: Η απροσδόκητη φιλία της Kate Moss και του κορυφαίου ζωγράφου Lucian Freud γίνεται ταινία

Η στενή φιλία του μοντέλου με τον θρυλικό ζωγράφο γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του James Lucas και παραγωγή της ίδιας της Kate Moss.

Elle 11 Φεβ. 23
“Moss & Freud”: Η απροσδόκητη φιλία της Kate Moss και του κορυφαίου ζωγράφου Lucian Freud γίνεται ταινία

Με τίτλο “Moss & Freud” η ταινία, η οποία έχει την υποστήριξη του Αρχείου Lucian Freud, βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής και μάλιστα σύμφωνα με τον Guardian η Kate Moss βοήθησε στην επιλογή της ηθοποιού Έλι Μπάμπερ για το δικό της ρόλο. Σημειωτέον τον Λούσιαν Φρόιντ θα υποδυθεί ο ηθοποιός Ντέρεκ Τζάκομπι.

Μια απροσδόκητη φιλία

Στην αλλαγή της χιλιετίας η Kate Moss είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Dazed. Εκεί λοιπόν είχε αποκάλυψει ότι μια από τις ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες της ήταν να ποζάρει για τον Lucian Freud. Όμως, ο καλλιτέχνης, διάσημος για τις συγκλονιστικές απεικονίσεις του γυμνού σώματος που μοιάζουν να λιώνουν από το πέρασμα του χρόνου και να απεικονίζονται ακριβώς όπως είναι, δεν ήθελε να ζωγραφίζει διάσημους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί πίστευε πως οι διάσημοι είχαν “σκληρύνει”, σαν να είχαν “βγάλει ένα άλλο δέρμα επειδή τους κοιτούσαν τόσο πολύ”. Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να απεικονίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, για παράδειγμα, ο Φρόιντ αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει αυτή τη “γυαλάδα της λάμψης”, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με το δικό του στιλ, την εγγύτητα και τον ρεαλισμό.

Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, έχοντας διαβάσει εκείνη τη συνέντευξη, ο 80χρονος Φρόιντ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να ζωγραφίσει την έγκυο τότε Moss.

Διάβασε τη συνέχεια στο WomanToc.gr

Κεντρική φωτογραφία: SplashNews.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: