Πώς αλλάζουν οι τίτλοι της Βασιλικής οικογένειας μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ II;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους αγαπημένους σου royals!

Elle 11 Σεπ. 22
Πώς αλλάζουν οι τίτλοι της Βασιλικής οικογένειας μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ II;

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ II, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τον Οίκο του Windsor. Καθώς ο Πρίγκιπας Κάρολος ανεβαίνει στο θρόνο και γίνεται Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, άλλα μέλη της Βασιλικής οικογένειας λαμβάνουν επίσης νέους τίτλους. Μεταξύ αυτών ο Πρίγκιπας William, η Kate Middleton και η σύζυγος του Κάρολου, Camilla Parker Bowles. Ενώ, τα παιδιά του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ο Archie και η Lilibet, ανεβαίνουν και αυτά στη σειρά διαδοχής. Ρίξε μια ματιά στις αλλαγές που επιφέρει ο θάνατος της Βασίλισσας.

Πρίγκιπας Κάρολος

Βασίλισσα
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Δεδομένου ότι το πλήρες όνομα του Καρόλου είναι Charles Philip Arthur George, θα μπορούσε να είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από αυτά τα τέσσερα ονόματα ως βασιλικό του όνομα, αλλά επέλεξε το Βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Το όνομα της Βασίλισσας Βικτώριας ήταν Αλεξανδρίνα Βικτώρια και ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ ονομαζόταν Albert Frederick Arthur George. Όταν η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο, φέρεται να ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το βασιλικό της όνομα, στο οποίο απάντησε: «Το δικό μου, φυσικά», και έτσι έγινε Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Μερικοί βασιλικοί παρατηρητές υπέθεσαν ότι ο Κάρολος θα επέλεγε να αφήσει το μικρό του όνομα, καθώς υπάρχουν αρνητικοί συνειρμοί γύρω από αυτό. Ο βασιλιάς Κάρολος Α’ ήταν ένας βαθιά αντιδημοφιλής ηγεμόνας και η βασιλεία του ήταν γεμάτη διαμάχες και αρκετούς εμφύλιους πολέμους. Η βασιλεία του έληξε όταν αποκεφαλίστηκε το 1649. Ο Κάρολος Β΄, ωστόσο, τα πήγε καλύτερα και ήταν γνωστός ως «Merry Monarch» λόγω των ξέφρενων πάρτι του. Αναγνώρισε τουλάχιστον 12 νόθα τέκνα από διάφορες ερωμένες αλλά δεν άφησε κανένα νόμιμο τέκνο για να τον διαδεχθεί.

Πρίγκιπας Edward

Βασίλισσα
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Όταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε το 2021, ο τίτλος του, Δούκας του Εδιμβούργου, μεταβιβάστηκε στον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά τώρα που είναι βασιλιάς, μπορεί να παραχωρήσει το Δουκάτο σε άλλο μέλος της οικογένειας.

«Ο τίτλος θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί για τον Πρίγκιπα Edward, ο οποίος αυτή τη στιγμή απονέμει τα Βραβεία του Δούκα του Εδιμβούργου και ανέλαβε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Πρίγκιπα Φίλιππου», λέει η Carolyn Harris, συγγραφέας του «Raising Royalty: 1000 Years of Royal Parenting». «Αλλά εναπόκειται στον Κάρολο να αποφασίσει εάν θέλει να ξαναδημιουργήσει τον τίτλο για τον μικρότερο αδερφό του», εξηγεί.

Η Harris σημείωσε ότι δεν είναι εγγυημένο, καθώς ο Κάρολος έχει μιλήσει εδώ και καιρό για τον εξορθολογισμό της βασιλικής οικογένειας με όλο και λιγότερα εργαζόμενα μέλη, «και ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι ένας πολύ ανώτερος τίτλος».

Πρίγκιπας William και Kate Middleton

Βασίλισσα
Photo by Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto via Getty Images

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton, που έχουν πάρει εδώ και καιρό τους τίτλους του Δούκα και Δούκισσας του Cambridge, απέκτησαν κι άλλον έναν. Ο William και η Kate έγιναν αυτόματα Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στη μετονομασία του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter. Είναι επίσης έτοιμοι να γίνουν ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, έναν τίτλο που κατείχε ο Κάρολος και η αείμνηστη μητέρα του William, η Diana. «Ο νέος Βασιλιάς θα πρέπει να τον χρίσει Πρίγκιπα της Ουαλίας, οπότε πιθανότατα θα υπάρξει μιατελετή απονομής στο Κάστρο Caernarfon, όπως έγινε για τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1969», λέει η Harris.

Camilla Parker Bowles

Βασίλισσα
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Από Δούκισσα της Κορνουάλης σε Βασιλική σύζυγος, η Camilla Parker Bowles έχει έναν νέο τίτλο. Όταν η ίδια παντρεύτηκε τον Κάρολο το 2005, έγινε αυτόματα Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ωστόσο, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τον τίτλο από σεβασμό προς την αείμνηστη σύζυγο του Καρόλου, την Πριγκίπισσα Diana. Είναι γνωστή, λοιπόν, ως Δούκισσα της Κορνουάλης από τον γάμο τους.

Για πολλά χρόνια πιστευόταν ότι η Camilla θα έπαιρνε τον τίτλο της Πριγκίπισσας όταν ο σύζυγός της ανέβαινε στο θρόνο, αλλά τον Φεβρουάριο του 2022, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλυψε ότι αυτό δε θα συνέβαινε.

«Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Camilla την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε και είναι η ειλικρινή μου επιθυμία όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Camilla να είναι γνωστή ως Βασιλική σύζυγος (Queen Consort) καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία», είπε τότε.

Archie και Lilibet Mountbatten-Windsor

Αν και ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν είναι πλέον ανώτερα μέλη της Βασιλικής οικογένειας, η ανάληψη του Καρόλου σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να γίνουν Πρίγκιπας Archie και Πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες διατυπώθηκαν σε μία επιστολή του 1917 από τον Βασιλιά Γεώργιο Ε’, τα παιδιά του κυρίαρχου, τα παιδιά των γιων του ηγεμόνα και ο μεγαλύτερος αρσενικός γιος του γιου του Πρίγκιπα της Ουαλίας θα ονομάζονταν όλα Πρίγκιπας και Πριγκίπισσες. Ωστόσο, σε μία επιστολή του 2012 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, εξασφάλισε ότι όλα τα παιδιά του Williams, όχι μόνο ο George, θα λάβουν τους βασιλικούς τίτλους.

Και ενώ τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, ο Peter Phillips και η Zara Tindall, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες, δεν θα είχαν συμπεριληφθεί σε αυτό, η κόρη της Ελισάβετ είχε την επιλογή να τους δώσει τον τίτλο, αλλά αρνήθηκε. Ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ, Πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του Sophie , αρνήθηκαν επίσης το επίθετο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας για τα παιδιά τους.

Τελικά, όλα τα παιδιά και τα εγγόνια του σημερινού μονάρχη παίρνουν τον τίτλο του Πρίγκιπα ή της Πριγκίπισσας, αλλά δεν είναι σαφές εάν η Markle και ο Harry θα δεχτούν τους τίτλους για τα παιδιά τους ή αν, σύμφωνα με φήμες, ο Κάρολος θα το επιτρέψει καν.

Το 2021, η Daily Mail ανέφερε ότι ο Κάρολος έχει ένα σχέδιο για μια αδυνατισμένη μοναρχία και ισχυρίστηκε ότι όταν γινόταν Βασιλιάς, μόνο οι διάδοχοι του θρόνου και οι άμεσες οικογένειές τους θα λάμβαναν πλήρεις τίτλους και οικονομική και αστυνομική υποστήριξη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT