Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας σε τελικό του Roland Garros

Με χρυσά γράμματα, έπειτα από μία εξοντωτική αναμέτρηση, έγραψε το όνομά του στο πάνθεον του παγκόσμιου τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Elle 11 Ιουν. 21
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας σε τελικό του Roland Garros
Photo Source:  Roland-Garros.

Ο Έλληνας τενίστας, ύστερα από τρεισήμισι ώρες παιχνιδιού, επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και φάνηκε ιδιαίτερα συνεπής με το ραντεβού του στον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros, κερδίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ  μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά.

Αυτό τον καθιστά και επίσημα τον πρώτο Ελληνα σε τελικό Grand Slam! Χρειάστηκε πολύ υπομονή για να το καταφέρει, καθώς ο Ζβέρεφ με το εκπληκτικό σερβίς του, γύρισε από το 0-2 σε 2-2 και έστειλε τον ημιτελικό στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, ο Στέφανος έπαιξε όπως έπρεπε και έγραψε χρυσή ιστορία για το ελληνικό τένις, αλλά κυρίως, για τον ίδιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και επίσημα αυτή τη στιγμή στη θέση νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη με βλέψεις να γίνει νούμερο 3 στον τελικό της Κυριακής 13 Ιουνίου απέναντι σε έναν απο τους καλύτερους παγκόσμιους τεννίστες, τον Nadal ή τον Djokovic.

Το Roland Garros τίμησε την νίκη του με ένα post στο Twitter με λεζάντα “Ελληνική Ιστορία”

Μπράβο Στέφανε!

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT