Φωτοθεραπεία ανάπλασης προσώπου

Το πολλαπλό παλμικό φως (VPL) χρησιμοποιείται για να σβήσει με ήπιο τρόπο ρυτίδες, πανάδες και να βελτιώσει την όψη της ακμής. Το δοκίμασα μέσα σε 20΄και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Elle 13 Φεβ. 13
Φωτοθεραπεία ανάπλασης προσώπου

Όταν έμαθα για το UltraPlus VPL, τη νέα συσκευή παλμικού φωτός, πήγα στο Nilaya Spa για να γνωρίσω από πρώτο χέρι τη μέθοδο που προσφέρει ανάπλαση. Η τεχνολογία στα ινστιτούτα αξιοποιεί το φως σε χαμηλότερες εντάσεις απ' ό,τι εκείνη στα ιατρεία, με σκοπό να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος χωρίς να το τραυματίσει.
 
Αρχικά η κοσμετολόγος Κατερίνα Σκούτα άπλωσε στο πρόσωπό μου ένα δροσερό τζελ και στη συνέχεια εφάρμοσε την κεφαλή της συσκευής, που εκπέμπει κίτρινο φως. Η ένταση ήταν μέτρια, ρυθμισμένη έτσι ώστε να διορθώνει τις λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια φωτογήρανσης. Η ισχύς είναι η μικρότερη δυνατή, αλλά στις επόμενες συνεδρίες αυξάνεται για καλύτερο αποτέλεσμα.

Με κλειστά τα μάτια για να προστατεύονται από το φως, ένιωσα τη θερμότητα στο πρόσωπό μου. «Προκαλούμε ήπιο έγκαυμα σε βαθύτερους ιστούς και δίνουμε εντολή για παραγωγή κολλαγόνου» μου εξήγησε η Κατερίνα. Για να καταπραΰνει την επιδερμίδα που είχε ερεθιστεί, άπλωσε αρχικά τη μάσκα Cooling του Dr Murad που περιέχει καμφορά και έπειτα μια κρέμα με καθαρό ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C που έχει λευκαντικές ιδιότητες) και ενσωματωμένο SPF30.

Όταν έφυγα από το spa, στο δέρμα μου δεν υπήρχε ίχνος ερυθρότητας. Τι παρατήρησα τις επόμενες μέρες; Δεν μπόρεσα να διακρίνω αν οι λεπτές γραμμές του χαμόγελου ήταν πιο αχνές. Μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι οι πόροι και τα μαύρα στίγματα στην περιοχή της μύτης και στο πιγούνι (τη γνωστή ζώνη Τ) είχαν καθαρίσει, ενώ η υφή του δέρματος είχε βελτιωθεί αισθητά.

Info: Η συνεδρία με το UltraPlus VPL κοστίζει € 90. Απαιτούνται 4-8 επισκέψεις, μία ανά 10-14 μέρες. Η μέθοδος αντενδείκνυται σε μαυρισμένο δέρμα και σε δερματοπάθειες. Πληροφορίες: Nilaya Spa, τηλ.: 210 8001130.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT