Η country modern κατοικία στους πρόποδες του Βερμίου

Μία προσέγγιση μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα και κλασική, ένα country modern σκηνικό σε απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και μια σχεδιαστική σύμπραξη premium υλικών και μοντέρνας αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου συνθέτουν ένα σύνολο αρμονικό, μίας μονοκατοικίας στους ορεινούς πρόποδες της ελληνικής υπαίθρου.

Elle 25 Απρ. 24
Η country modern κατοικία στους πρόποδες του Βερμίου

Η αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου, Φανή Αντωνίου, ανέλαβε να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών που επέλεξαν την νέα τους κατοικία μακριά από τα φώτα του πολύβουου αστικού κλοιού, αλλά μέσα στην καρδιά της μαγευτικής ελληνικής υπαίθρου. Ο προσανατολισμός της ήταν σαφής και στόχευε να προσδώσει στον οικιστικό χώρο των ιδιοκτητών μια φρέσκια σχεδιαστική νόρμα ενταγμένη με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από δημιουργική σύμπραξη της αρχιτέκτονα με τη LIVING IN επιτεύχθηκε η υλοποίηση του έργου με βάση τον νομοτελειακό του προορισμό υπηρετώντας τις ειδικές συνθήκες της τοποθεσίας του και του χρηστικού του σκοπού ως κύριας οικιστικής κατοικίας.

κατοικία

Η αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου, Φανή Αντωνίου, συνεργάστηκε με την LIVING IN για τη δημιουργία της μοντέρνας αυτής κατοικίας στο Βέρμιο.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός ήταν πολύ σημαντικός, καθώς η κύρια επιδίωξη ήταν η δημιουργία ενός ευρέος και ενιαίου χώρου από την είσοδο προς το σαλόνι και την τραπεζαρία, με οπτική επαφή μέχρι την ανοιχτή κουζίνα. Η τοποθεσία της μονοκατοικίας στάθηκε σύμμαχος σε αυτό, καθώς το άπλετο φυσικό φως από το εξωτερικό περιβάλλον διαχέεται στο εσωτερικό μέσα από τα νέα μεγάλα ανοίγματα που σχεδιάστηκαν στο κτίσμα χαρίζοντας αρμονία και ηρεμία στο όλο.

κατοικία

κατοικία

Το δάπεδο σε ύφος ρουστίκ φυσικού ξύλου της ισπανικής εταιρίας INALCO επιλέχθηκε σκόπιμα σε ιδιαίτερες μεγάλες διαστάσεις καθώς σε συνδυασμό με τα ξύλινα δοκάρια που τοποθετήθηκαν στην κεκλιμένη οροφή απέδωσαν κυριαρχικά την country αισθητική, ενισχύοντας παράλληλα την ενότητα του χώρου. Τη σύνθεση ολοκλήρωσαν ο custom made πολυμορφικός καναπές στο μέσον του σαλονιού μπροστά από μία καλοσχεδιασμένη εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού διακοσμημένη εξωτερικά με τεχνοτροπία smooth τσιμεντoκονίας καθώς και η αφαιρετική περιστρεφόμενη πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι.

κατοικία

 

κατοικία

Στον ενιαίο ισόγειο χώρο του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας η ένταση συγκεντρώνεται σε μια αυθεντικά country modern γωνία ανάγνωσης που οραματίστηκε η αρχιτέκτονας. Μπροστά από ένα επιβλητικό άνοιγμα φωτός αναπτύσσεται μια μοναδική εμπειρία καθιστικού περιστοιχισμένου από bespoke boiseries με εντοιχισμένες βιβλιοθήκες και αποθηκευτικούς χώρους της εταιρίας LIVING IN.

κατοικία

κατοικία

 

Για τη Φανή Αντωνίου ο σχεδιασμός και η μελέτη της κουζίνας σε συνδυασμό με τα pantry rooms και την κεντρική νησίδα ήταν το πιο απαιτητικό μέρος του έργου. Η συνεργασία της αρχιτέκτονα με την εταιρία LIVING IN απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την top interior επιλογή αποτέλεσε το διαχρονικό navy blue χρώμα που επιλέχθηκε για την κουζίνα σε συνδυασμό με το ύφος μαρμάρου και τις μπρούτζινες λεπτομέρειες. Ο δυναμικός συνδυασμός μετάλλων, λάκας και υφασμάτων ειδικών προδιαγραφών συνέθεσαν το concept υπηρετώντας με ευλάβεια τον country modern αισθητικό προορισμό. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το στιβαρό countertop της νησίδας και της υπόλοιπης επιφάνειας εργασίας που επενδύθηκε και στην πλάτη της κουζίνας. Για την κατασκευή τους επιλέχθηκε το πρωτοποριακό MDi slab της ισπανικής εταιρίας INALCO από τη συλλογή LARSEN από τη LIVING IN.

 

κατοικία

κατοικία

Ο σχεδιασμός και η αισθητική προσέγγιση στους χώρους του λουτρού και του wc ακολούθησαν την ίδια φιλοσοφία. Οι τοιχοποιίες επενδύθηκαν από ειδικά slabs σε μαρμάρινη υφή της ιταλικής εταιρίας REFIN που συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με τη LIVING IN στη Βόρεια Ελλάδα. Από το ίδιο υλικό η LIVING IN υλοποίησε τις custom κατασκευές των νιπτήρων που σχεδιάστηκαν από την αρχιτέκτονα, ώστε να συνδυαστούν με τα έπιπλα μπάνιου σε ρουστίκ country αισθητική, τα οποία με ακρίβεια εντάχθηκαν στον οριοθετημένο χώρο, εξασφαλίζοντας άρτιο και εκλεκτιστικό αποτέλεσμα, αλλά και τον πάντα πολυπόθητο αποθηκευτικό χώρο. Το αισθητικό σύνολο ολοκληρώθηκε με την επιλογή δυναμικών στοιχείων σε βουρτσισμένο μπρούτζο.

κατοικία

κατοικία

Το interior styling και όλη τη διακόσμηση του σπιτιού, επιμελήθηκε αποκλειστικά η Φανή Αντωνίου, η οποία πιστεύει πως κάθε αντικείμενο, υλικό, χρώμα ή υφή που τοποθετείται στον χώρο θα πρέπει να ταιριάζει ιδανικά όχι μόνο με το ολοκληρωμένο εσωτερικό σύνολο αλλά και με τις προσωπικότητες και τον τρόπο ζωής των χρηστών του.

Info: livingin.gr /  faniantoniou.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT