Gourmet News: ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, Η Ελλάδα των Δημιουργών

Ως το ραντεβού της Ελλάδας των Δημιουργών λανσάρεται φέτος το Οινόραμα, η μεγαλύτερη διοργάνωση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού της χώρας. Η έκθεση συγκεντρώνει οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα και αντιτάσσει στην κρίση ένα τεκμηριωμένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Ελλάδα που θα ανατείλει μέσα από την κρίση θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής […]

Elle 17 Μαρ. 12
Gourmet News: ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, Η Ελλάδα των Δημιουργών

Ως το ραντεβού της Ελλάδας των Δημιουργών λανσάρεται φέτος το Οινόραμα, η μεγαλύτερη διοργάνωση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού της χώρας. Η έκθεση συγκεντρώνει οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα και αντιτάσσει στην κρίση ένα τεκμηριωμένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Ελλάδα που θα ανατείλει μέσα από την κρίση θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας, στοιχεία που ήδη ενσαρκώνει το ελληνικό κρασί. Οι Έλληνες οινοποιοί είναι δημιουργοί: δημιουργούν πλούτο, εξάγουν, προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό» δήλωσε ο οργανωτής της έκθεσης Ντίνος Στεργίδης. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Φέτος, με την κρίση, αντιλαμβανόμαστε πως ο κόσμος έχει ανάγκη να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια, ειδικά όταν αυτή είναι τόσο συνυφασμένη με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό». Στη διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 200 εκθέτες, εκ των οποίων περίπου 120 οινοποιεία. Tο φετινό Οινόραμα αναμένεται κραταιό, καλύπτοντας δύο ορόφους στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ (Μεταμόρφωση), δηλαδή πάνω από 10.000 τ.μ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν αρκετά δρώμενα, ίσως τα περισσότερα και τα καλύτερα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ για τους φίλους του κρασιού. Εστιάζω στο πιο πικάντικο, διότι αξίζει να το επικοινωνήσετε στις παρέες σας και να συμμετάσχετε όλοι μαζί στο κοινό που θα κρίνει τον Καλύτερο Οινοχόο για το 2012. Το Σάββατο 17 Μαρτίου στην αίθουσα διαλέξεων 3, από τις 15.00 έως τις 17.00, θα διεξαχθεί ο τελικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Έλληνα Οινοχόου της φετινής χρονιάς.
Επίσης, η σχολή WSPC οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάριο για τη δημιουργία χαρμανιών κρασιού από διάφορες ελληνικές ποικιλίες. Πρόκειται για μια πρακτική με την οποία πειραματίστηκαν πρώτοι οι Αυστραλοί, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες στη χρήση ποικιλιών αμπέλου από διάφορα αμπελοτόπια μιας οινοπαραγωγού χώρας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, ο οποίος θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει τα χαρμάνια που θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.
Στο Οινόραμα 2012 αναμένονται -όπως πάντα- αρκετές χιλιάδες επισκέπτες, αφού ο κόσμος θέλει να επιβραβεύσει εκείνους που δημιουργούν, εκείνους που φέρνουν πλούτο στην πατρίδα, και ως τέτοιους βλέπει τους Έλληνες οινοποιούς.
 Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το αμπέλι και το κρασί, για όσους διαθέτουν πρόσκληση, καθώς και για τους δημοσιογράφους.
Για τους φίλους-επισκέπτες της έκθεσης το εισιτήριο κοστίζει € 12,00 και ισχύει και για τις 3,5 ημέρες.

Οινόραμα 2012:
Σαββάτο 17 Μαρτίου: 10:00-19:00
Κυριακή 18 Μαρτίου: 10:00-19:00
Δευτέρα 19 Μαρτίου: 10:00-18:00
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.oenorama.com.
Eκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ (12Ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, έξοδος Μεταμόρφωση).
Πρόσβαση: • Από τη λεωφόρο Τατοΐου ή από την Αττική Οδό, έξοδος 8, κατεύθυνση Λαμία.
• Σταθμός προαστιακού σιδηροδρόμου Μεταμόρφωση (μικρά λεωφορεία θα αναχωρούν συνεχώς από το σταθμό προς το χώρο της έκθεσης).

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT