Η κάμερα που βρίσκει την σωστή θεραπεία προσώπου

Ένα έξυπνο λογισμικό σου επιτρέπει να δεις στην οθόνη ενός υπολογιστή τις ατέλειες που παρουσιάζει σταδιακά το δέρμα σου κι εσύ δεν τις βλέπεις ακόμη αλλά και πώς να τις προλάβεις.

Elle 31 Δεκ. 19
Η κάμερα που βρίσκει την σωστή θεραπεία προσώπου

Φωτογράφος: Laure Bernard

Καθώς μεγαλώνουμε υπάρχουν βλάβες που είναι ορατές στο δέρμα μας αλλά και κάποιες που αργούν να παρουσιαστούν. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το δέρμα έχουν δώσει έμφαση, τα τελευταία χρόνια, στο κομμάτι της πρόληψης. Σε αυτό το πλαίσιο, κυκλοφορούν διάφορες συσκευές που προσφέρουν δερμοανάλυση. Μία τέτοια τεχνολογία είναι η Opatra Facial Skin Analyser που βλέπει ορισμένους δείκτες στο δέρμα (ρυτίδες, γραμμές, πόροι, πορφυρίνες, λεκέδες από τον ήλιο, ενυδάτωση), τόσο στην επιφάνειά του όσο και σε βαθύτερα στρώματα.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην δυνατότητα της συσκευής να ενσωματώνει διαφορετικές πηγές φωτός (ορατό φως, πολωμένο φως, φάσμα UV). Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης έχουμε σε μια οθόνη του υπολογιστή πληροφορίες για το πώς θα δείχνουμε στο μέλλον σε περίπτωση που η γήρανση συνεχιστεί με τους ρυθμούς αυτούς. Την ίδια στιγμή, το λογισμικό προσφέρει επιλογές για εξατομικευμένες θεραπείες, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός μας.

Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Αναστάσιος Τσεκούρας, το θετικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι διαθέτει μια πολύ μεγάλη τράπεζα δεδομένων με τα οποία γίνεται σύγκριση του δέρματός μας, ώστε να εκτιμηθεί ο ρυθμός γήρανσης. Με βάση τα αποτελέσματα, προτείνονται στοχευμένες θεραπείες που μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση του δέρματος και να επιβραδύνουν την εμφάνιση των προβλημάτων που πιθανόν να παρουσιάσει!

Δείτε πώς λειτουργεί η δερμοανάλυση

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT