Ο David Beckham στην Αθήνα για το νέο Tudor Pelagos 39 #συνέντευξη

Ο Global Ambassador της Tudor μίλησε για όλα όσα αγαπά στην Ελλάδα, για τη σχέση του με το χρόνο και φυσικά για το ακαταμάχητο βρετανικό στυλ του.

Elle 14 Σεπ. 22
Ο David Beckham στην Αθήνα για το νέο Tudor Pelagos 39 #συνέντευξη

Σε μία λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσαν η Tudor και η Rolex Hellas στο ξενοδοχείο Four Seasons της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο και το μαγικό ηλιοβασίλεμα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίαση του νέου Pelagos 39, ενός καταδυτικού μοντέλου σε μικρότερη διάμετρο από το κλασικό Pelagos, το οποίο μπορεί να φορεθεί εξίσου από άνδρες και γυναίκες.

Special guest της βραδιάς, ήταν David Beckham, Global Brand Ambassador της ελβετικής ωρολογοποιίας, ο οποίος έκανε ένα ταξίδι-αστραπή στην χώρα μας όχι μόνο για να δώσει το παρών στην διοργάνωση αλλά και για να παραχωρήσει μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, κατά την οποία απάντησε σε ποικίλες ερωτήσεις με συντονιστή τον ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη. Ο Beckham μεταξύ άλλων μίλησε για την πολυετή συνεργασία του με την Tudor, για τα αγαπημένα του ρολόγια, το αδιαμφισβήτητο Βρετανικό fashion style, τα σχέδιά του καθώς και για το μεγαλύτερο κίνητρο στην ζωή του που δεν είναι άλλο από την οικογένειά του. Κι όλα αυτά γοητεύοντας τους προσκεκλημένους με την απλότητα, τη σεμνότητα, την ευγένεια και το χιούμορ του.

David Beckham

Η συνεργασία

«Είμαι πολύ τυχερός που στην καριέρα μου έχω παίξει σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη μαζί με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως. Σε όλη την επαγγελματική μου ζωή είχα την τύχη να αναπτύξω σημαντικές συνεργασίες. Όταν λοιπόν με προσέγγισε η Tudor και με ρώτησε “αν θα ήθελα να γίνω πρεσβευτής και εταίρος της” ενθουσιάστηκα γιατί ως Άγγλος αγαπώ την παράδοση, αγαπώ την ιστορική κληρονομιά, κι αυτό ακριβώς είναι η Tudor», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Beckham στην αρχή της συνέντευξης όταν ρωτήθηκε για την συνεργασία του με την Tudor και τον ρόλο του ως παγκόσμιος πρεσβευτής του label.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Tudor δημιουργεί ρολόγια άλλου επιπέδου γι’ αυτό και η συνεργασία μου μαζί της είναι υπέροχη. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρεσβευτής της, η ομάδα της είναι καταπληκτική. Όποτε πηγαίνω στη Γενεύη ενθουσιάζομαι βλέποντας την τεχνογνωσία που διέπει τα ρολόγια που μου ετοιμάζουν και είμαι ιδιαίτερα τυχερός που συμμετέχω σ’ αυτή τη μάρκα, που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας, γιατί έτσι ακριβώς το αισθάνομαι. Όταν κάνω μία συνεργασία, μου αρέσει να νιώθω ότι είμαι σε μία “οικογένεια”. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξα μέλος κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και τώρα συμμετέχω σε ακόμη μία μεγάλη ομάδα».

David Beckham

Born to Dare

Η τεχνογνωσία του premium brand όμως δεν είναι το μόνο που ενθουσιάζει τον Beckham. Το motto της Tudor, «Born to Dare», που σε πιστή μετάφραση σημαίνει «γεννημένος για να τολμά», είναι μία φράση που ταιριάζει τέλεια στον τρόπο που έχει επιλέξει να ζει. Αντικατοπτρίζεται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς του. Είναι μια φράση που τον εμπνέει καθημερινά και τον σπρώχνει να εξερευνήσει νέα μονοπάτια.

Όπως εξηγεί: «πάντα προσπαθούσα να ζω το “Born to Dare”, είτε στην καριέρα μου στο ποδόσφαιρο είτε εκτός της καριέρας. Πάντοτε προσπαθούσα να κάνω πράγματα που αποτελούν πρόκληση. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε αυτό το motto, αναφερόμαστε στα πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε και στα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Καθίσαμε λοιπόν και είπαμε “ΟΚ, θα κάνουμε snowboarding”. Λατρεύω το snowboard. Έτσι φτιάξαμε την καμπάνια με το snowboarding. Και μετά ήρθε η ελεύθερη κατάδυση. Η ελεύθερη κατάδυση ήταν κάτι εντελώς έξω από το στοιχείο μου, δεν το είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν, συνεπώς αυτή η πρόκληση ήταν μία συναρπαστική, εξαιρετικά απαιτητική εμπειρία. Το Born to Dare λοιπόν είναι κάτι το οποίο πρεσβεύω εδώ και χρόνια. Στην καριέρα μου όμως στο ποδόσφαιρο δεν μου επιτρεπόταν ποτέ να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα, π.χ. snowboarding, ιππασία ή να οδηγώ μηχανές. Τώρα όμως που έχω αποσυρθεί κάνω ακριβώς αυτά: ήθελα να οδηγώ μηχανή, ήθελα να πηγαίνω για snowboard, ήθελα να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα παλαιότερα. Όταν συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Tudor για την καμπάνια “Born to Dare”, αυτά ήταν τα πράγματα που ήθελα να κάνω».

David Beckham

Κύριε Beckham, ποιο είναι το αγαπημένο σας Tudor ρολόι;

Στην συνέχεια της συζήτησής τους, ο Νίκος Κακλαμανάκης θα ρωτήσει τον άσσο του ποδοσφαίρου ποιο Tudor ρολόι ξεχωρίζει και γιατί. Εκείνος δυσκολεύεται να επιλέξει μόνο ένα. «Λογικό», θα προσθέσουμε εμείς! «Κάθε φορά που μου θέτουν αυτό το ερώτημα δυσκολεύομαι πραγματικά να απαντήσω. Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος αλλά θεωρώ ότι όλα τα ρολόγια της Tudor είναι υψηλού επιπέδου, γιατί συνδυάζουν την παραδοσιακή τεχνογνωσία με τη σύγχρονη τεχνολογία. Δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω το αγαπημένο μου. Είναι όμως το Pelagos φυσικά. Πάντα μου άρεσε το Pelagos, γιατί είναι ένα ρολόι που μπορείς να φορέσεις στο γυμναστήριο, στην παραλία αλλά μπορείς να το φορέσεις και με κοστούμι, ακόμη και με σμόκιν, είναι από εκείνα τα ρολόγια που ταιριάζει με οτιδήποτε κι αν κάνεις μέσα στην εβδομάδα σου, κάθε μέρα. Άρα το Pelagos είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου, αν όχι το αγαπημένο μου. Βέβαια προσφάτως, τον Ιούλιο, μου έδειξαν το νέο Ranger, και ομολογώ ότι είναι ένα πολύ καλό ρολόι. Το φόρεσα όλο το καλοκαίρι, στην παραλία, σε βραδινές εξόδους, στο γυμναστήριο, παντού».

Ως πρεσβευτής της Tudor εδώ και αρκετά χρόνια, ο Beckham έχει προσθέσει στην προσωπική του συλλογή αρκετά μοντέλα της ελβετικής εταιρείας. Πώς όμως επιλέγει ποιο από όλα θα φορέσει στην εκάστοτε περίσταση; «Πώς επιλέγω; Με δυσκολία, γιατί προφανώς έχω αρκετά ρολόγια της Tudor στη συλλογή μου. Η δυσκολία είναι καθημερινή γιατί έχω τρεις γιους και όταν πηγαίνω στο δωμάτιο όπου φυλάσσω τα ρολόγια μου και αναζητώ εκείνο που θέλω να φορέσω την εκάστοτε ημέρα συνήθως δεν το βρίσκω εκεί. Κάποιο από τα τρία αγόρια μου το φοράει. Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι η κόρη μου άρχισε να φοράει το μπλε Pelagos. Άρα είναι δύσκολο να διαλέξω ρολόι, επειδή τις περισσότερες φορές μου τα «κλέβουν» τα παιδιά μου! Αυτό όμως το εκλαμβάνω και ως πολύ θετικό πράγμα, γιατί η Tudor δημιουργεί καταπληκτικά ρολόγια που μπορούν να τα φορέσουν εξίσου ένας 47χρονος όπως εγώ, κάποιος στην ηλικία του μπαμπά μου που είναι 75 ετών, αλλά και η 11χρονη κόρη μου και τα αγόρια που είναι 17, 19 και 23 ετών. Είναι φανταστικά. Ειδικά το νέο Pelagos 39, είναι πολύ κομψό. Όταν πριν από λίγους μήνες η γυναίκα μου είχε προσέξει το μαύρο μου Pelagos και είχε πει “μου αρέσει πολύ αλλά είναι κάπως μεγάλο για μένα” της είπα “ΟΚ, κάνε υπομονή λίγους μήνες”, οπότε σίγουρα θα ενθουσιαστεί με το νέο ρολόι».

David Beckham

Το νέο μοντέλο Pelagos 39 της Tudor, διαμέτρου 39mm, κατασκευασμένο από Τιτάνιο Βαθμού 2, είναι το μικρότερο και πιο συμπαγές μοντέλο της συλλογής Tudor Pelagos που έχει κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα. Συνδυάζει την παράδοση της Tudor στα καταδυτικά μοντέλα με την κομψότητα που προσφέρει η λάμψη του καντράν και της στεφάνης του, χάρη στο λείο φινίρισμα sunray. Οι φωτιζόμενοι κεραμικοί ωροδείκτες προσφέρουν εξαιρετική ευκρίνεια στο καντράν ,που είναι πολύ σημαντική κατά την διάρκεια της κατάδυσης. Kυκλοφορεί με μπρασελέ από Τιτάνιο, εξοπλισμένο με το σύστημα γρήγορης ρύθμισης Τ-Fit στο κούμπωμα, σε συνδυασμό με το σύστημα επιμήκυνσης ώστε να μπορεί να φορεθεί πάνω από την στολή κατάδυσης. Εναλλακτικά κυκλοφορεί με μαύρο λουράκι από καουτσούκ με κούμπωμα από τιτάνιο. Το Pelagos 39 είναι εξοπλισμένο με τον προηγμένο αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5400 που προσφέρει αυτονομία ενέργειας 70 ωρών, απόλυτη ακρίβεια και είναι στεγανό στα 200 μέτρα.

Μπορεί το Pelagos 39 να κυκλοφόρησε μόλις, και κάπως έτσι ο David Backham να μην έχει προλάβει να αποκτήσει αναμνήσεις φορώντας το, σίγουρα υπάρχει όμως κάποιο άλλο σχέδιο της Tudor που κρύβει μια συγκινητική ιστορία από πίσω του. Πράγματι υπάρχει! «Έχω μία ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι. Ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω ήταν να χαρίσω στους συνεταίρους μου κάτι ιδιαίτερο. Μίλησα λοιπόν με τους ανθρώπους της Tudor και μου πρότειναν “γιατί να μην φτιάξουμε ένα Pelagos, ένα μαύρο Pelagos με το λογότυπο της Miami στο καντράν;” Πρόσφερα λοιπόν αυτά τα ρολόγια στους συνεταίρους μου και προφανώς ενθουσιάστηκαν. Αυτό το ρολόι το αφήνω στο Μαϊάμι γιατί το φοράω μόνο όταν πηγαίνω σε συναντήσεις, σε αγώνες ή σε προπονήσεις, είναι ένα αγαπημένο μου ρολόι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες μαζί του».

Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης του David Beckham

Δεν είναι εύκολο να παραμένει κανείς δραστήριος, να κυνηγά νέες ιδέες και προκλήσεις, να βελτιώνει τον εαυτό του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ο David Beckham όμως φαίνεται να τα έχει καταφέρει. Τι μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης σήμερα για έναν άνδρα που έχει ζήσει και επιτύχει τόσα πολλά; Τι είναι αυτό που τελικά θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερό του επίτευγμα;

«Τα παιδιά μου. Πάντα. Η οικογένεια, η σύζυγός μου. Είμαι πολύ τυχερός που έχω μία απίστευτη οικογένεια – έχω τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι και, προφανώς, μία σύζυγο που εργάζεται σκληρά, οπότε με εμπνέει. Mε εμπνέει να γίνομαι καλύτερος, να εργάζομαι πιο σκληρά. Kαι τα παιδιά μου, μου δίνουν κίνητρο κάθε μέρα. Ξέρετε, είναι κι ένας από τους λόγους για τους οποίους είχα αυτή την καριέρα. Γιατί ήθελα να συνεχίσω να εμπνέω τα παιδιά μου, να αφήσω κι εκείνα να ζήσουν μέσα από την καριέρα μου. Ξέρετε, η πορεία μου ήταν τόσο σημαντική για εμένα, αλλά τώρα που πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τη μέρα που αποσύρθηκα, θέλω να βλέπουν τον μπαμπά τους να εργάζεται σκληρά, ώστε να καταλάβουν πως, αν θέλεις να καταφέρεις κάτι σ’ αυτήν τη ζωή, δεν πρέπει απλώς να πηγαίνεις στη δουλειά. Πρέπει να προσπαθείς, να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι η έμπνευσή μου».

Τέλος ο Beckham αναφέρθηκε και στην πιο πρόσφατη δράση του σε συνεργασία με την Disney. «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το project. Συνεργάστηκα με την Disney+ και επέστρεψα στο Ανατολικό Λονδίνο, σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο όπου έπαιζα μικρός και εντάχθηκα στην ομάδα Westward Lions. Είναι μία ομάδα αγοριών που αντιμετώπιζε προβλήματα, δεν σημείωνε νίκες στους αγώνες, κινδύνευαν με υποβιβασμό, οπότε ανέλαβα την ομάδα ως μέντορας μαζί με τους προπονητές και γυρίσαμε ένα ντοκιμαντέρ με μένα να επισκέπτομαι τα σπίτια τους, να πηγαίνω στις προπονήσεις και στους αγώνες. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και είναι κάτι που αγάπησα γιατί λατρεύω να δουλεύω με παιδιά και ειδικά με αγόρια που παίζουν στον ίδιο σύλλογο που έπαιζα κι εγώ ως παιδί. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα. Ελπίζω να σας αρέσει».

Η σχέση του Beckham με τον χρόνο

«Θεωρώ ότι ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων των ανθρώπων. Τελικά, ειδικά ύστερα από όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 3-4 χρόνια, όλοι θέλουμε περισσότερο χρόνο στη ζωή μας. Χρειάζομαι περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα, περισσότερες ημέρες μέσα στην εβδομάδα, όλοι θέλουμε να αλλάξουμε τον χρόνο αλλά είναι το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε, ναι, παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στη δική μου ζωή αλλά στη ζωή όλων».

How To Dress British

Ομολογουμένως ο David Beckham πέρα από ωραίος άντρας είναι και style icon. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εμφανίσεις του – formal αλλά και πιο casual – έχουν γίνει viral. Ευθύνεται η Βρετανική καταγωγή του για αυτό; «Tο βρετανικό στιλ είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο επειδή κάνουμε τα πράγματα με έναν δικό μας ιδιαίτερο τρόπο. Κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το πρώτο πράγμα ή ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να περπατήσει στους δρόμους. Αυτό είναι και ένα πράγμα που λατρεύει κανείς να κάνει στο Λονδίνο, να περπατάει. Περπατάς και βλέπεις γύρω σου τόσο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, νέους και μεγαλύτερους, ανθρώπους με φανταστικά κοστούμια. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που απολάμβανα από μικρός –μεγάλωσα στο Ανατολικό Λονδίνο– και πάντα χαιρόμουν όταν πήγαινα στο κέντρο του Λονδίνου για να δω καταπληκτικά εστιατόρια, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τους φρουρούς της βασίλισσας και όλα εκείνα τα τόσο ξεχωριστά πράγματα της Βρετανίας. Το ίδιο ισχύει και για το στιλ. Περπατάς στην Σάβιλ Ρόου και αντικρίζεις φανταστικά καταστήματα που βρίσκονται εκεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Πιστεύω όμως ότι το μοναδικό στιλ που έχουμε πηγάζει και από το γεγονός ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στο Λονδίνο και πολλά από τα παιδιά μας και πολλοί σχεδιαστές μας εμπνέονται από τους ξένους επισκέπτες στο Λονδίνο και από τα διαφορετικά στιλ που φέρνουν εδώ».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: