Πώς θα ξεπεράσεις το χανγκόβερ

Να τι πρέπει να κάνεις μια μέρα μετά το πάρτι, για να νιώθεις καλά.

Elle 28 Δεκ. 18
Πώς θα ξεπεράσεις το χανγκόβερ

Φωτογράφος: Θανάσης Κρίκης

Τα μάτια σου είναι σχεδόν κλειστά από τη νύστα, το δέρμα σου θαμπό, το κεφάλι σου βουίζει από τον πονοκέφαλο και η κόπωση έχει χτυπήσει κόκκινο. Ναι, εχθές διασκέδαζες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν θυμάσαι πόσο αλκοόλ κατανάλωσες και το χανγκόβερ σε έχει διαλύσει. Τι κάνεις, λοιπόν;

Πόνταρε στο πρωινό
Το πλούσιο, καλό πρωινό θα σου δώσει τη δύναμη και την ενέργεια που έχεις ανάγκη. Προτίμησε τις πηγές πρωτεΐνης, τα καλά λιπαρά και τα υγρά που θα σε ενυδατώσουν και θα αποκαταστήσουν την έλλειψη ηλεκτρολυτών. Μια καλή ιδέα είναι 1 αυγό και 1/2 αβοκάντο σε 1 φέτα τοστ ολικής άλεσης.

Το σνακ
Ένα smoothie με φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι μια έξυπνη κίνηση που θα σε ενυδατώσει και θα σου προσφέρει απλόχερα αντιοξειδωτικά. Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε  μούρα συνδυαστικά με αβοκάντο ή σπανάκι, αγγούρι και ξηρούς καρπούς.

Πήγαινε για τρέξιμο!
Φυσικά, το τρέξιμο μπορεί να γίνει τζόγκινγκ ή μια βόλτα στο πάρκο. Το ζητούμενο είναι να σηκωθείς από το κρεβάτι, να περπατήσεις, να κινηθείς, ώστε ο μεταβολισμός να δουλέψει καλύτερα, το λεμφικό σύστημα να ενεργοποιηθεί, η κυκλοφορία του αίματος να επιταχυνθεί και το σώμα σου να οξυγονωθεί. Έτσι, θα απαλλαγείς πιο εύκολα από το χανγκόβερ.

Ενυδατώσου
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα. Πόνταρε σε σούπες, smoothies, άφθονο νερό, αφεψήματα με κουρκουμά, τζίντζερ και τσάι, αλλά και κόλιανδρο που όλα λειτουργούν κατά της φλεγμονής.

Να πιω καφεΐνη;
Απόφυγε τον καφέ γιατί καλύτερα είναι να παραμείνεις ήρεμη, και πόνταρε στο τσάι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT