Soundbar Sonos Ray: Το update στο σπίτι σου που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Η νέα all-in-one soundbar Sonos Ray έχει σίγουρα μία θέση στο σπίτι σου και θα το μετατρέψει σε χώρο ψυχαγωγίας.

Elle 22 Ιουν. 22
Soundbar Sonos Ray: Το update στο σπίτι σου που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Δεν είμαι σίγουρα tech freak. Είμαι όμως εξοικειωμένη με την τεχνολογία, λόγω δουλειάς πρωτίστως και ομολογώ ότι πολλά από αυτά που προσφέρει και κατανοώ, τα απολαμβάνω. Επιπλέον, οι καταστάσεις με έφεραν αντιμέτωπη με ένα σωρό ακόμα «μικρά θαύματα της τεχνολογίας» κι έτσι άρχισα να αντιλαμβάνομαι περισσότερο τη σημασία της εικόνας και του ήχου για παράδειγμα.

Πρόσφατα λοιπόν, ήρθα αντιμέτωπη με μία μπάρα ήχου. Ήταν πάντα από εκείνα τα τεχνολογικά αξεσουάρ που έβλεπα και ζήλευα περισσότερα για λόγους αισθητικής, παρά για πρακτικούς. Ωστόσο, έφτασε στα χέρια μου, η νέα all-in-one soundbar Sonos Ray. Πρόκειται για μία minimal μπάρα ήχου που αποτελεί την νέα προσθήκη στη σειρά οικιακού κινηματογράφου της Sonos.

H compact soundbar Sonos Ray έρχεται να πείσει και τους πλέον δύσπιστους- ή άσχετους όπως εγώ- ότι ο ήχος παίζει σημαντικό ρόλο και μάλιστα ο ποιοτικός.

Sonos Ray

Όπως επισημαίνει και ο CEO της Sonos, Patrik Spence, “Τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε κινηματογράφους, γυμναστήρια, gaming hubs και τόσες άλλες λειτουργίες, όλες υποστηριζόμενες από την εποχή του streaming που δεν είναι πλέον αποκλειστικά για τηλεόραση, μουσική και ταινίες.”

Και δεν έχει καθόλου άδικο. Κάθε μέλος σε ένα σπίτι πλέον, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν χώρο που να μπορεί να περνά την ώρα του δημιουργικά ή διασκεδαστικά. Είτε λοιπόν, μιλάμε για έναν mini κινηματογράφο στο σαλόνι, είτε για το απόλυτο σκηνικό gaming στο γραφεί, η soundbar Ray βελτιώνει όσο ποτέ τις εμπειρίες ακρόασης, χάρη στο μικρότερο μέγεθος και τον εντυπωσιακό ήχο της.

Στο δικό μας σπίτι, όπου ζει ο τρίχρονος Χάρης με τους γονείς του, η soundbar Sonos Ray έχει βρει ξεκάθαρα τη θέση της. Οι λόγοι εκτός από τους προφανείς πολλοί.

Η Soundbar Sonos Ray και οι χρήσεις της στο σπίτι

Αρχικά, έχει βοηθήσει τη μαμά και τον μπαμπά να αντικαταστήσουν όσο τον δυνατόν καλύτερα μία αγαπημένη τους συνήθεια, τον κινηματογράφο με προβολή στο σπίτι. Χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους κυματοδηγούς που διαχέουν τον ήχο από τοίχο σε τοίχο και στην προηγμένη επεξεργασία, κάθε ακουστικό στοιχείο τοποθετείται στο χώρο με για να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της δράσης.

Τα μπάσα του ήχου είναι απόλυτα ισορροπημένα χάρη στο νέο σύστημα bass reflex. Ωστόσο, ακόμα ένα highlight της Sonos Ray είναι το Trueplay, το οποίο βοηθά να δημιουργηθεί η ιδανική εμπειρία ακρόασης για κάθε δωμάτιο. Η ομάδα της Sonos, απαρτισμένη από κορυφαίους της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει κατανοήσει απόλυτα ότι η ανάγκη ήχου από δωμάτιο σε δωμάτιο διαφέρει και φυσικά ένα σπίτι, δεν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ηχεία παντού.

Για όσους είναι γονείς κυρίως, η Βελτίωση Ομιλίας και ο Ήχος Νυκτός είναι δύο από τα χαρακτηριστικά της soundbar που θα λατρέψετε. Βοηθούν να μην χάνεις λέξη από την αγαπημένη σου σειρά ακόμα κι όταν η ένταση είναι χαμηλή. Επομένως, άνετα απολαμβάνεις την προβολή σου μεταμεσονύκτια, κάνοντας και ησυχία γιατί… κοιμάται το παιδί.

Sonos Ray

Τα extras που αξίζει να ξέρεις

Πέρα από τα παραπάνω, που διόλου ασήμαντα τα λες, εγώ ως μαμά και ως άνθρωπος που αγαπά την αισθητική στη ζωή του έχω να αναδείξω δύο στοιχεία της soundbar Sonos Ray που αλήθεια με κέρδισαν.

Το πρώτο είναι ο εξαιρετικά μινιμαλιστικός σχεδιασμός της που το κάνει εύκολο να σταθεί παντού. Μπορείς να τη βάλεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ακόμα και να της δώσεις περίοπτη θέση στο σπίτι. Κάτω από την τηλεόραση ή σε όποιο άλλο σημείο νιώθεις ότι χρειάζεται , εκείνη θα βρει τη θέση της, δίχως να επηρεάσει τη διακόσμηση. Αντίθετα θα έλεγα θα της χαρίσει επιπλέον πόντους αισθητικά.

Το δεύτερο είναι η ότι η Ray φτάνει στα χέρια σου με την πιο βιώσιμη σχεδιαστική συσκευασία μέχρι σήμερα, η οποία είναι από 100% ανακυκλωμένο χαρτί, όπως και τα προστατευτικά μαξιλάρια.

Sonos Ray

Το τρίτο είναι η εγκατάσταση. Εγώ που έχω πειστεί ότι είμαι σχεδόν αναλφάβητη τεχνολογικά, κατάφερα να λειτουργήσω την Ray μέσα σε 5’. Αρκεί να την βγάλεις από τη συσκευασία, να τη συνδέσεις με το ρεύμα και να κατεβάσεις το Sonos App. Τα υπόλοιπα γίνονται σχεδόν από μόνα τους.

Και το καλύτερο είναι ότι την ελέγχεις από το app, καθώς και από το AirPlay2, το τηλεχειριστήριο και άλλα.

Ευέλικτη, κομψή, απλή και θαυματουργή, η soundbar Sonos Ray θα γίνει ένα από τα essentials του σπιτιού, όπως το laptop και η τηλεόραση. Αρκεί να περάσεις μία βραδιά μαζί της και θα καταλάβεις. Ο μπαμπάς έχει ήδη αρχίσει να κάνει συνδυασμούς

P.S. Περιηγηθείτε λίγο στο App Sonos και θα βρείτε μικρές λειτουργίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT