5+1 δυνατά βιβλία που θα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές

Αστυνομικά αινίγματα, φόνοι, μυστήριο, μυστικά, έρωτες, απώλειες, οικογενειακά δράματα και η Iστορία πάντα στο background. Επιλέξαμε τα καλύτερα βιβλία για όλα τα γούστα, για ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Elle 28 Ιουλ. 20
5+1 δυνατά βιβλία που θα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές

Δεν μπορούμε να φανταστούμε το καλοκαίρι μας χωρίς ένα δυνατό βιβλίο με πλοκή που θα μας συγκλονίσει. Πριν ετοιμάσουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας, αναζητήσαμε στις νέες αφίξεις των εκδόσεων Μεταίχμιο τα βιβλία που θα μας κρατούν συντροφιά στην παραλία.

Τα δικά μας αγαπημένα

«Μετά το τέλος» της Clare Mackintosh
Το προσωπικό βιβλίο της μας διηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που πρέπει να αντιμετωπίσει την αρρώστια του γιου του και να πάρει από κοινού μια δύσκολη απόφαση. Η συγγραφέας του πολυβραβευμένου best seller ψυχολογικού θρίλερ Σ’ Άφησα αντλεί έμπνευση από το προσωπικό της τραύμα και µας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκίνηση και ανατροπές. Η συγγραφέας, η οποία έχει χάσει ένα μωρό η ίδια, βούτηξε σε εκείνες τις ημέρες της απώλειας και μας παραδίδει έναν στοχασμό για την αγάπη, τον γάμο, τη μητρότητα και την πατρότητα, την απώλεια, αλλά και την ίδια τη ζωή που δεν σταματά ποτέ. Ο λόγος της είναι συγκινητικός, αληθινός, τρυφερός και αιχμηρός, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Η ίδια, σε συνέντευξή της στο ELLE, χαρακτήρισε τη διαδικασία της γραφής αυτού του βιβλίου θεραπευτική.

«Σκουριά και χρυσάφι: Νεγρεπόντε» της Μαίρης Κόντζογλου
Το Νεγρεπόντε είναι το πρώτο μέρος της διλογίας «Σκουριά και Χρυσάφι», στο οποίο, παράλληλα με την ιστορία της οικογένειας Βαμβακά, παρακολουθούμε τα γεγονότα-σταθμούς του 19ου αιώνα που οδήγησαν στη δημιουργία της αστικής τάξης στην Ελλάδα. Βλέπουμε την οικογένεια να γλιτώνει από την καταστροφή των Ψαρών και στη συνέχεια να ανελίσσεται στην ελληνική βιομηχανία, στο λιμάνι του Πειραιά και την Αθήνα. Στην πορεία τα μέλη της θα πληρώσουν για τις ιδεολογίες τους, τα πάθη, τους έρωτές τους και την επιτυχία. Το δεύτερο μέρος με τίτλο Πόρτο Λεόνε θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.


«Ασημένια φτερά» της Camilla Lackberg
Μετά το απόλυτο best seller Το χρυσό κλουβί, έχουμε στα χέρια μας το δεύτερο μέρος της διλογίας της Camilla Lackberg µε πρωταγωνίστρια τη Φέι. Την είχαμε αφήσει εκεί που η ηρωίδα είχε πιστέψει ότι όλα ήταν εντάξει, όμως απειλείται για δεύτερη φορά και αναγκάζεται να επιστρέψει στη Στοκχόλμη. Θα ρισκάρει να αφήσει πίσω της όλα αυτά για τα οποία πάλεψε τόσο σκληρά; Ή θα καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να ανακτήσει τον έλεγχο; Με τη βοήθεια μιας επίλεκτης ομάδας γυναικών ξεκινάει να μάχεται για να διασώσει ό,τι της ανήκει, να προστατέψει τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Η Lackberg είναι τολμηρή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια δυνατή ιστορία εκδίκησης, ανώτερη της προηγούμενής της, με σωστές δόσεις ίντριγκας και αδρεναλίνης.

«Σώσε με» του Δημήτρη Σίμου
Ο Δημήτρης Σίμος έχει ταλέντο στο να υφαίνει σκληρές, καθηλωτικές, ψυχολογικές ιστορίες. Αυτό κάνει και αυτή τη φορά. Δύσκολα θα αφήσεις από τα χέρια σου το νέο του βιβλίο μέσα από το οποίο παρακολουθούμε τη Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνιδα η οποία επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδερφές της με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της. Όμως η μικρότερη αδερφή της δεν εμφανίζεται ποτέ. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…

«Χαμένος» της Jane Harper
Λουσμένο σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, ο Χαμένος είναι το πολυαναμενόμενο βιβλίο της βραβευμένης Jane Harper που ήδη από το πρώτο της βιβλίο, την Ξηρασία, κατάφερε να βάλει την Αυστραλία στον χάρτη της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη φορά βουτάμε στην πνιγηρή ιστορία της οικογένειας Μπράιτ. Δύο αδέρφια, ο Νέιθαν και ο Μπαμπ, συναντιούνται στα όρια των αχανών αγροκτημάτων τους κάτω από τον καυτό ήλιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Βρίσκονται «στον τάφο του κτηνοτρόφου», ένα μνημείο τόσο παλιό ώστε κανείς δεν θυμάται ποιος είναι θαμμένος εκεί. Όμως η ελάχιστη σκιά αυτού του μνημείου αποτελούσε την τελευταία ελπίδα του μεσαίου αδερφού τους, του Κάμερον, τον οποίο και εντοπίζουν νεκρό από τη ζέστη. Ενώ πενθούν για τον θάνατό του, αρχίζουν να τους κατακλύζουν υποψίες και ο Νέιθαν αναγκάζεται να ερευνήσει μυστικά που η οικογένεια θα προτιμούσε να μείνουν για πάντα κρυμμένα… Η Harper ξέρει να απογειώνει τη μυθοπλασία και το κάνει στους δικούς της χρόνους, που σταδιακά θα γίνουν και δικοί σου…

«Βαλκανική τριλογία» της Olivia Manning
Σε αυτό το μεγαλεπήβολο βιβλίο περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα Η Μεγάλη Τύχη, Η Κατεστραμμένη Πόλη και το Ήρωες και Φίλοι. Στην καρδιά της τριλογίας βρίσκονται ο Γκάι και η Χάριετ Πρινγκλ, ένα νιόπαντρο ζευγάρι Άγγλων που φτάνουν στο Βουκουρέστι –το αποκαλούμενο Παρίσι της Ανατολής– το φθινόπωρο του 1939, λίγες εβδομάδες μετά τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Όσο ασυγκράτητα κοινωνικός είναι ο Γκάι, τόσο εσωστρεφής είναι η Χάριετ, που ανακαλύπτει, προς έκπληξή της, ότι πρέπει να μοιραστεί τον λατρεμένο σύζυγό της με έναν ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών. Ακολουθούν κι άλλες ανατροπές: η Ρουμανία εντάσσεται στον Άξονα, και σύντομα η πρωτεύουσα κατακλύζεται από Γερμανούς στρατιώτες. Οι Πρινγκλ καταφεύγουν στην Ελλάδα, με μια ομάδα προσφύγων που αποτελείται από Ρώσους «λευκούς εμιγκρέδες», δημοσιογράφους, απατεώνες και αξιωματούχους. Στην Αθήνα, ωστόσο, το ζευγάρι θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα πρόκληση – εξίσου σπουδαία με το θέατρο του πολέμου που συνεχίζεται. Η Βαλκανική τριλογία της Olivia Manning είναι η ιστορία ενός γάμου και ενός πολέμου, αλλά και το ψυχογράφημα των πολιτών που ζουν σε μια χώρα που βρίσκεται υπό στρατιωτική πολιορκία. Μέσα στην καταπίεση, η ζωή τους κάποιες στιγμές ξεχνιέται και κυλά σαν πεντακάθαρο ποτάμι…

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Κάντε κλικ εδώ τώρα www.metaixmio.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT