7 βιβλία για την παραλία

Χαλαρώστε στη σεζλόνγκ και απολαύστε αυτές τις δυνατές εκδόσεις.

Elle 28 Ιουλ. 19
7 βιβλία για την παραλία

Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ
του Anthony Horowitz (εκδ. Διόπτρα)

Η μητέρα ενός διάσημου ηθοποιού βρίσκεται νεκρή λίγες ώρες μετά την επίσκεψή της σε ένα γραφείο τελετών. Για ποιον λόγο σχεδίαζε την κηδεία της; Γνώριζε τον δολοφόνο της; Ο εκκεντρικός ντετέκτιβ Ντάνιελ Χόθορν προσπαθεί να βρει απαντήσεις σε αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα.

ΡΗΧΟ ΝΕΡΟ, ΣΚΙΕΣ
του Άκη Παπαντώνη (εκδ. Κίχλη)

Ιστορίες με τις στιγμές ανθρώπων μία μέρα πριν από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ρωσίας το 1986. Οι πρωταγωνιστές ζουν σε μια γειτονική πόλη, κάνουν έρωτα, θυμούνται τα παλιά. Ένα βιβλίο για τη μνήμη, συλλογική και ατομική, όπου το μοτίβο νερού και σκιάς επαναλαμβάνεται.

14η ΙΟΥΛΙΟΥ
του Eric Vuillard (εκδ. Πόλις)

Ο συγγραφέας αποφασίζει να αφηγηθεί τη γαλλική επανάσταση, με αποκορύφωμα την άλωση της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789, μέσα από την ιστορία των αφανών ηρώων που πρωταγωνίστησαν σε αυτά τα γεγονότα.

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ
του Μισέλ Ουελμπέκ (εκδ. Εστία)

Σε αυτό το μυθιστόρημα που θεωρείται από τους Γάλλους προφητικό για την εμφάνιση του κινήματος με τα Κίτρινα Γιλέκα, ο διακεκριμένος με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής συγγραφέας, εστιάζει στην οργή που επικρατεί στη γαλλική ύπαιθρο. Η σεροτονίνη αναφέρεται στην ουσία που λαμβάνει σε αντικαταθλιπτικό ο πρωταγωνιστής.

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ
του Jacques Balthazart (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)

Ο Βέλγος επιστήμονας αναλύει τον ρόλο της βιολογίας, την οποία θεωρεί καθοριστική στην εκδήλωση της ομοφυλοφιλίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι θέμα επιλογής, κοινωνικού περιβάλλοντος και οικογένειας, αλλά μια ακόμα εκδοχή του φαινομένου της βιολογικής ποικιλότητας.

ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ
του Τζόναθαν Κόου (εκδ. Πόλις)

Γλυκόπικρο μυθιστόρημα χαρακτήρισαν οι Βρετανοί κριτικοί το βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα. Σε αυτό περιγράφει, μέσα από τη ζωή διαφορετικών ηρώων, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού κ.ά. που γεννά μια νέα τάξη πραγμάτων από το 2010 στο Μπέρμιγχαμ που χάνει τις βιομηχανίες του μέχρι το Brexit.

ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ
της Clare Mackintosh (εκδ. Μεταίχμιο)

Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, η κόρη ενός ζευγαριού που αυτοκτόνησε πριν από μερικούς μήνες δυσκολεύεται να αποδεχτεί το γεγονός και το αποδίδει σε δολοφονία. Ωστόσο, η εμμονή της να σκαλίζει το παρελθόν ίσως βάζει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT