Αυτά είναι τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Από τα 70 χρόνια της δημόσιας υπηρεσίας της μέχρι τα προσωπικά της πάθη και χόμπι, ανάτρεξε στη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' με αυτά τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ.

Elle 17 Σεπ. 22
Αυτά είναι τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Ως η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, υπάρχουν λίγα άτομα που είχαν τέτοιο αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Κατά τη διάρκεια της ζωής της βίωσε μια αξιοσημείωτη περίοδο αλλαγών και αναταραχών, από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το θάνατο της Πριγκίπισσας Diana. Η ίδια έφυγε την προηγούμενη εβδομάδα στα 96 της χρόνια, μετά από 70 χρόνια στο θρόνο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής.

Εκτός από την αφοσίωσή της στη δημόσια υπηρεσία και τον μοναδικό διπλωματικό ρόλο που κατείχε στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, η Βασίλισσα είχε μια πλούσια συναρπαστική προσωπική ζωή. Από τη στενή της σχέση με την αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, μέχρι το πάθος της για τα άλογα και τα corgis, υπάρχει ένας πλούτος συναρπαστικών ντοκιμαντέρ που εμβαθύνουν στη ζωή, τη βασιλεία και την κληρονομιά της. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα.

Βασίλισσα
Bettmann/Getty images

Elizabeth: The Unseen Queen

Βασιζόμενη σε σπάνια πλάνα και ανέκδοτα βίντεο από την προσωπική συλλογή της Βασίλισσας, αυτή η μοναδική ταινία του BBC αφηγείται την ιστορία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μέσα από τα δικά της μάτια και με δικά της λόγια, από τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις και τη στέψη της μέχρι σημαντικές στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της 70χρονης βασιλεία της. Αυτές περιλαμβάνουν ιδιωτικές στιγμές, όπως η οικογενειακή ζωή της Βασίλισσας, ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Balmoral το 1946, πλάνα από τα παρασκήνια της πρώτης περιοδείας της στο εξωτερικό με την οικογένειά της το επόμενο έτος και μια πιο προσεκτική εικόνα του γάμου της και των βασιλικών περιοδειών της.

Queen Elizabeth II, the longest-reigning

Παρουσιάζεται από τον Jonathan Dimbleby και αποτελεί φόρο τιμής στη Βασίλισσα, χαρτογραφώντας την ιστορική της βασιλεία από τις απίθανες απαρχές της και το μεγαλείο της στέψης, μέχρι τους θριάμβους και τις τραγωδίες του 20ού αιώνα. Βασιζόμενο σε συναρπαστικά πλάνα αρχείου, το ντοκιμαντέρ αυτό εξετάζει τον ζωτικό ρόλο που έπαιξε η Βασίλισσα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία μιας περιόδου ραγδαίων κοινωνικών και πολιτιστικών αλλαγών όσο και στο εξωτερικό, οδηγώντας τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Βασίλισσα
Bettmann/Getty images

The Young Elizabeth

Μεγαλωμένη σε μια δεμένη και στοργική οικογένεια, η Βασίλισσα έγινε διάδοχος του θρόνου το 1936 σε ηλικία 10 ετών, όταν ο θείος της, Εδουάρδος Η’, παραιτήθηκε από το θρόνο και ο πατέρας της, Γεώργιος ΣΤ’, έγινε βασιλιάς. Αυτή η ταινία εξερευνά πώς η πρώιμη ζωή της Βασίλισσας διαμόρφωσε τη γυναίκα και τη μονάρχη που θα γινόταν τελικά.

The Queen and Us

Αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ κάνει αναδρομή στις πέντε δεκαετίες της βασιλείας της Ελισάβετ μέσα από τα λόγια διάσημων Βρετανών που θυμούνται πώς αντιμετώπισε περιόδους πολιτικών αναταραχών, οικονομικών αναταραχών και ριζικών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, εξισορροπώντας πάντα τον ενθουσιασμό μας για τη νεωτερικότητα με την ασφάλεια της παράδοσης.

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1950 με τη στέψη της Βασίλισσας στο πλαίσιο της μεταπολεμικής λιτότητας μέχρι την αναταραχή της δεκαετίας του 1990, που είδε τον θάνατο της Πριγκίπισσας Diana και τη Βρετανία να μεταμορφώνεται μέσα από την τεχνολογία, κάθε επεισόδιο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η μονάρχης αντιπροσωπεύει τη βεβαιότητα του παρελθόντος και τον ενθουσιασμό μιας μεταβαλλόμενης, σύγχρονης Βρετανίας.

Βασίλισσα
Photo by Dan Kitwood – WPA Pool /Getty Images

Our Queen The People Stories

Σε αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται ο Nicola Walker, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα σκέφτονται τη συνάντηση με τη βασίλισσα και μοιράζονται πώς αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές επηρέασαν τη ζωή τους.

Elizabeth and Margaret: Love and Loyalty

Αυτό το προσωπικό ντοκιμαντέρ ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στην περίπλοκη, ευρέως παρεξηγημένη σχέση μεταξύ της Βασίλισσας και της αδερφής της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Elizabeth: Her Passions and Pastimes

Μακριά από τη δημόσια ζωή της Βασίλισσας, αυτή η ταινία εξερευνά τη ζωή της μονάρχη δίνοντας μια βαθύτερη εικόνα για τα πάθη και τα χόμπι της. Από τα άλογα και τα σκυλιά μέχρι την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη μουσική και το θέατρο, όλα τα γούστα και οι προτιμήσεις που έδιναν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη Βασίλισσα ξετυλίγονται μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις με φίλους, μέλη του βασιλικού προσωπικού, ιστιοπλόους από το βασιλικό γιοτ Britannia και διασημότητες που έχουν μοιραστεί μαζί της στιγμές από την προσωπική της ζωή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT