Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι δεν πρέπει να χάσεις μέσα στον Ιούνιο από την Πειραιώς 260

Οι παραστάσεις που ξεχωρίζουν από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τον Ιούνιο.

Elle 06 Ιουν. 24
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι δεν πρέπει να χάσεις μέσα στον Ιούνιο από την Πειραιώς 260

Έφτασαν οι μέρες που οι αποθήκες της Πειραιώς 260 γεμίζουν τέχνη, ζωή και ερωτήματα. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν τον Ιούνιο είναι η παράσταση J. M. Coetzee: Επτά Μαθήματα και Πέντε Παραβολές (5-7/6) του αγαπημένου Πολωνού Krzysztof Warlikowski με ηρωίδα του την Ελίζαμπεθ Κοστέλο, η οποία αναρωτιέται αν η τέχνη μπορεί να σώσει τον κόσμο.

Φεστιβάλ Αθηνών

J. M. Coetzee: Επτά Μαθήματα και Πέντε Παραβολές του Krzysztof Warlikowski

Μη χάσετε την παράσταση χορού Ιεροτελεστία της Άνοιξης (28-30/06) που βασίζεται στη χορογραφία της Pina Bausch, έτσι όπως την είδε ο Καταλανός αβανγκάρντ δημιουργός Roger Bernat.

Φεστιβάλ Αθηνών

Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Roger Bernat.

Στις 29-30/6, δείτε το Zonder με την υπογραφή της Ayelen Parolin. Ένα σπάνιο πάντρεμα του σύγχρονου χορού με την κωμωδία, που θέλει να αλλάξει το αφήγημα της αποτυχίας.
Επίσης, 5-6/6 βάλτε στο πρόγραμμα το The Verso της Αναστασίας Βαλσαμάκη, το οποίο εμπνέεται από την αισθητική τάση του ρομαντικού κινήματος Rückenfigur και πειραματίζεται με τη χρήση της «πίσω όψης», μεταφορικά και κυριολεκτικά.  Τις ίδιες ημέρες, ο Γιάννης Μανταφούνης, ο διεθνής Έλληνας χορογράφος, μας συστήνεται ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Dresden Frankfurt Dance Company με το À la Carte, που φτάνει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με ενθουσιώδεις κριτικές.

Φεστιβάλ Αθηνών

The Verso της Αναστασίας Βαλσαμάκη

Στις 13-14/6, η Caroline Guiela Nguyen που τη γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ με τη μαγευτική Σαϊγκόν (2019) φέρνει στην Πειραιώς 260 την παράσταση Lacrima. Ένας οίκος υψηλής ραπτικής δέχεται μια ασυνήθιστη παραγγελία: να φτιάξει το νυφικό μιας πριγκίπισσας της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Επί οκτώ μήνες διάφοροι άνθρωποι εργάζονται για την υλοποίηση του μυστικού σχεδίου χωρίς να γνωρίζουν το τελικό προϊόν: η μοντελίστ στο Παρίσι, η πλέκτρια δαντέλας στη Νορμανδία, ο κεντητής στο Μουμπάι. Όλοι δεσμεύονται να μην αποκαλύψουν το παραμικρό. Όμως επί σκηνής παρακολουθούμε να ξετυλίγονται η μοίρα και τα όνειρά τους.

Φεστιβάλ Αθηνών

To Lacrima της Caroline Guiela Nguyen

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο aefestival.gr

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT