ELLE NOW: Τι θα δούμε, θα ακούσουμε και πού θα χορέψουμε αυτό τον Μάιο

Τι περιλαμβάνει η πλούσια πολιτιστική ατζέντα του Μαΐου;

Elle 13 Μαΐ. 24
ELLE NOW: Τι θα δούμε, θα ακούσουμε και πού θα χορέψουμε αυτό τον Μάιο

Dance

Πατήστε το play

Το ότι η Αθήνα ζει εδώ και καιρό τις πιο χορευτικές νύχτες της επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο. Μία από τις αποδείξεις είναι το καινούριο τραγούδι της Nalyssa Green. Το Όλα τα Πάρτυ του Κόσμου είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ της που θα έχει τον τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ. Εξωστρέφεια, ηλεκτρονικοί ήχοι, εξομολογήσεις, μεθυσμένες υποσχέσεις υπό τους ήχους της νυχτερινής ζωής που συμβαίνει την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνται. Όταν τα φώτα σβήνουν, το ένα μετά το άλλο τα σώματα σπάνε και λυγίζουν από τη μουσική.

ELLE NOW

Έκθεση

Μη χάσετε

Η γκαλερί Gagosian της Αθήνας φιλοξενεί την έκθεση Light of the Presence του James Turrell σε δύο διαφορετικές αίθουσες. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το φως ως πρωταρχικό του θέμα και υλικό. Έως 25/5.

ELLE NOW

Cinema

Οι αντίπαλοι

Έπειτα από δύο ταινίες τρόμου, έχουμε ένα ερωτικό τρίγωνο που φέρει την υπογραφή του Luca Guadagnino. Μια πρώην τενίστρια φτάνει στα άκρα εντός και εκτός γηπέδων. Στον ρόλο της μοιραίας, η Zendaya παλεύει να κερδίσει σερβίς στη σαγήνη ανάμεσα στον κεφάτο Mike Faist και στον next big thing Josh O’Connor, που είναι και ο μόνος που διασώζεται. Η ταινία προβάλλεται ήδη.

ELLE NOW

Furiosa: A Mad Max Saga

Όσο αποκαλύπτονται σκηνές, πληροφορίες και εικόνες, τόσο περισσότερο εντείνεται η αγωνία για το αν θα φτάσει σε κινηματογραφική απόλαυση το prequel του, Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής. Το νέο πόνημα του George Miller έχει πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy. (30/5)

ELLE NOW

Φεστιβάλ Κανών:

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ όπου έκανε πρεμιέρα Ο Κυνόδοντας, η ταινία που τα ξεκίνησε όλα. Πριν, λοιπόν, καταλαγιάσει η σκόνη από το Poor Things, ο Έλληνας δημιουργός είχε ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία του η οποία, μάλιστα, θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Πρόκειται για το Kinds Of Kindness με πρωταγωνιστές τους Willem Dafoe και Margaret Qualley, αμφότεροι στο Poor Things, και επίσης τους Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie και Hunter Schafer. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η Emma Stone. Ο Λάνθιμος έγραψε το σενάριο για το φιλμ μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες του. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα 14-25/5. Έπειτα η ταινία θα πάρει τον δρόμο της για τις ελληνικές (30/5) και όχι μόνο αίθουσες.

ELLE NOW

Shopping

Η μπουτίκ CHANEL ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στο Nammos Village της κοσμοπολίτικης Μυκόνου. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν όλες τις τελευταίες συλλογές του οίκου, τα πολύτιμα αρώματα Les Eaux de Chanel και από τα μέσα Μαΐου τη Chanel Coco Beach 2024, μια διαχρονική coastal γκαρνταρόμπα.

ELLE NOW

Ακούστε

Νέες κυκλοφορίες

Οι Νεοϋορκέζοι Vampire Weekend με το Only God Was Above Us κάνουν σπουδαία βήματα για κάτι μεγαλύτερο και για μελωδίες που ομορφαίνουν όσο εξελίσσονται. Το καλύτερο άλμπουμ τους μέχρι στιγμής. Ένα ιδανικό βράδυ κάπου στην Αθήνα θα έπρεπε να τελειώνει σε μια πίστα με τους θαμώνες να χορεύουν όλοι μαζί το single Honey του Caribou, που μόλις κυκλοφόρησε, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι ο καλλιτέχνης ξέρει να φτιάχνει ηλεκτρονικά μάντρα. Η Kim Gordon στο The Collective συνεχίζει να μένει παρούσα τιμώντας το παρελθόν της, αλλά κυρίως το παρόν της με διορατικότητα και γνώση.

ELLE NOW

ELLE NOW

ELLE NOW

Fashion

Phantasie, η νέα Weekend Max Mara Signature Collection για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 είναι μια ωδή στη φαντασία και στη Βιέννη από τον πολύπλευρο σχεδιαστή Arthur Arbesser, ο οποίος εμπνέεται από το μπαλέτο. Σκοπός του, να υπογραμμίσει την αίσθηση ελευθερίας και άνεσης που πρεσβεύει και η Weekend Max Mara.

ELLE NOW

TV

Η σειρά Ripley (Netflix) με τον Andrew Scott προσπαθεί να ζωντανέψει τον μύθο του Tom Ripley, του διάσημου ήρωα της Patricia Highsmith. Ίσως ο Scott να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά οι συμπρωταγωνιστές, τα ασπρόμαυρα φίλτρα και οι αισθητικές υπερβολές τού αποστραγγίζουν το ταυτοτικό μυστήριο.

ELLE NOW

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT