Oscars 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη φετινή εκδήλωση

Πότε είναι, ποιος θα τα παρουσιάσει και τι θα έχει μέσα η πανάκριβη goodie bag που πάρουν οι υποψήφιοι;

Σύρμα Κιουπελόγλου 24 Μαρ. 22
Oscars 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη φετινή εκδήλωση
Cover photo: @iamwandasykes

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Oscars 2022 όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Η 94η απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ και έχει ήδη προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, πριν καν προβληθεί στις οθόνες μας.

Οι παραγωγοί του show, Will Packer και Shayla Cowan επέλεξαν τη Wanda Sykes, τη Regina Hall και την Amy Schumer για να παρουσιάσουν τη βραδιά. Η τριάδα σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, που θα υπάρξουν επίσημοι οικοδεσπότες της τελετής, αφού ο Jimmy Kimmel ήταν ο τελευταίος το 2018.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WS (@iamwandasykes)


Ωστόσο, η τελετή θα είναι αρκετά διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει. Με μια απόφαση, που έχει αποδειχθεί αρκετά αμφιλεγόμενη μεταξύ των βαθμίδων της Ακαδημίας και της κινηματογραφικής κοινότητας γενικότερα, ανακοινώθηκε ότι στα φετινά Oscars 8 από τα βραβεία θα απονεμηθούν πριν από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού της τελετής. ‘Ετσι, τα βραβεία για Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, Mοντάζ, Makeup και hairstyling, Πρωτότυπη μουσική, Σχεδίαση παραγωγής, Μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, Live Action μικρού μήκους και Ήχου, θα απονεμηθούν μία ώρα πριν από την έναρξη της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης. Αυτές οι παρουσιάσεις (και οι ομιλίες των νικητών) θα επεξεργαστούν και θα μεταδοθούν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση, αν και δεν είναι σαφές σε ποιο ακριβώς σημείο.

Εκτός από αυτή την αλλαγή, η φετινή τελετή μας επιφυλάσσει και ένα νέο βραβείο για το οποίο θα ψηφίσουν οι θαυμαστές. Ζητήθηκε από το κοινό να ψηφίσει στο Twitter την αγαπημένη του ταινία του 2021 χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsFanFavorite ή ψηφίζοντας στον ιστότοπο Oscars Fan Favorite. Ο νικητής θα ανακοινωθεί ζωντανά κατά την τελετή απονομής των Oscars 2022.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε επίσης, ότι η βραβευμένη με Oscar ερμηνεύτρια του «A Star Is Born», Lady Gaga, η πρωταγωνίστρια του Batman, Zoë Kravitz, ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar, Kevin Costner, η υποψήφια για Oscar για το «Fearless», Rosie Perez, ο προηγούμενος παρουσιαστής της τελετής, Chris Rock και η νικήτρια του Β’ γυναικείου ρόλου, Yuh- Ο Jung Youn (Minari), θα ανέβουν όλοι στη σκηνή ως παρουσιαστές βραβείων στην επερχόμενη τελετή. Η σύνθεση αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει τους Halle Bailey, Stephanie Beatriz, Ruth E. Carter, Sean «Diddy» Combs, Jamie Lee Curtis, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Tony Hawk, Woody Harrelson, HER, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Lily James, DJ Khaled, Daniel Kaluuya, Mila Kunis, John Leguizamo, Simu Liu, Shawn Mendes, Bill Murray, Elliot Page, Tyler Perry, Tracee Ellis Ross, Rami Malek, Uma Thurman, Lupita Nyong’o, Naomi Scott, Kelly Slater, Wesley Snipes, Shaun White και John Travolta.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)


Όσον αφορά τις ταινίες που προηγούνται στην κούρσα των Oscars για φέτος, το «The Power of the Dog» της Jane Campion διεκδικεί την Κυριακή περισσότερα βραβεία από οποιαδήποτε άλλη ταινία, συγκεντρώνοντας συνολικά 12 υποψηφιότητες. Αρκετά κοντά βρίσκεται και το επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Denis Villeneuve με 10, ενώ το «Belfast» και το «West Side Story» ισοβαθμούν με 7 το καθένα.

Στη σκηνή των 94ων βραβείων Oscars θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικές μουσικές performances. Ένα all-star συγκρότημα με τον μουσικό διευθυντή του show, Adam Blackstone, τον drummer των Blink-182, Travis Barker, τη μουσικό και τραγουδίστρια, Sheila E και τον πιανίστα, Robert Glasper θα παίξει ζωντανά. Ο DJ D-Nice, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ένωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τα virtual Club Quarantine πάρτι του, θα εμφανιστεί επίσης κατά τη διάρκεια του show καθώς και στο Governors Ball, την επίσημη γιορτή της Ακαδημίας μετά τα Oscars. Ενώ, και οι Samples, ένα φωνητικό συγκρότημα με επικεφαλής τον Jason White, θα εμφανιστούν και αυτοί στην τελετή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)


Αν και δεν θα πάνε όλοι οι υποψήφιοι σπίτι με ένα βραβείο, όλοι θα πάρουν μια πολυτελή τσάντα δώρου εξαψήφιας αξίας, που θα περιέχει από προϊόντα ομορφιάς μέχρι θεραπίες κοσμητολογίας και πολυτελείς διακοπές και η οποία παρέχεται από την Ακαδημία και από την εταιρεία marketing Distinctive Assets με έδρα το Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, η αξία της είναι πάνω από 100.000 $ και περιλαμβάνει special προϊόντα, όπως ελαιόλαδο με χρυσό, bath bombs με κρυστάλλους και ένα κουτί pretzels με επικάλυψη χρυσού. Επίσης, οι υποψήφιοι αστέρες θα γίνουν Lords and Ladies of Glencoe, αφού λάβουν ένα οικόπεδο στη Σκωτία, όπου θα μπορούν να εξαργυρώσουν ένα άλλο από τα βραβεία τους, μια διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε ένα κάστρο δέκα υπνοδωματίων. Μεταξύ της μακροσκελής λίστας δώρων είναι και μία λιποαναρρόφηση και η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους από μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες για το επόμενο κατασκευαστικό της έργο. Πρέπει να αναφέρουμε, ότι ορισμένα δώρα είναι τόσο fancy που η τιμή είναι διαθέσιμη μόνο μετά από αίτημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT