Τα βιβλία που θα γεμίσουν τις “σελίδες” του Οκτώβρη

Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέσα στον Οκτώβριο.

Elle 05 Οκτ. 24
Τα βιβλία που θα γεμίσουν τις “σελίδες” του Οκτώβρη

Όσο κι αν οι βόλτες εξακολουθούν να είναι μέσα στο πρόγραμμα, αφού ο καιρός μάς προδιαθέτει να βγαίνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκουμε λίγο χρόνο για να διαβάσουμε τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέσα στον Οκτώβριο. Μπορεί ακόμα να μην χρειαζόμαστε τη ζεστασιά της κουβέρτας ή ενός ζεστού ροφήματος, σίγουρα όμως η παρέα ενός βιβλίου είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από την εποχή.

ΚΕΝΤΟΥΚΙ της Σαμάντα Σβέμπλιν (εκδ. Πατάκη)
Τα Κεντούκι είναι μικρά λούτρινα ζωάκια με μάτια-κάμερες που δίνουν εικόνα στους χειριστές τους για το τι γίνεται στα σπίτια όπου εκείνα βρίσκονται. Δύο διαφορετικές εξουσίες συναντιούνται γύρω τους, με την τεχνολογία να διεκδικεί τελικά την κυριότητά τους. Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα από την Αργεντινή συγγραφέα που θα αγαπήσετε για τον στωικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει μια δυστοπία που σχεδόν… συμβαίνει.

βιβλία

 

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ της Sarah Jollien-Fardel (εκδ. Angelus Novus)
Η Ζαν δραπετεύει από το σπίτι-φυλακή της και από τον κακοποιητή της. Βρίσκει διέξοδο σε μια νέα ζωή και στα βιβλία, αλλά το τραύμα επιμένει να αλλάζει την πυξίδα των επιλογών της. Ένα σκληρό μυθιστόρημα για τη βία που ασκεί η αδιαφορία της κοινωνίας στα θύματα της πατριαρχίας.

βιβλία

 

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ του Φώτη Μανίκα (εκδ. Loggia)
Με ταλέντο στην παρατήρηση, ο συγγραφέας διηγείται ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Αθήνα. Μια πόλη που ξέρει να φροντίζει τους κατοίκους της, οι οποίοι αδυνατούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της ζωής τους, παραδίδοντάς τη σε μια πικρή μα και αισιόδοξη υποψία ότι μπορεί και τίποτα να μην πάει καλά.

βιβλία

 

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ της A.S. Byatt (εκδ. Πόλις)
Η συγγραφέας, μέσα από την ιστορία μιας διχασμένης οικογένειας, μας δίνει τη δική της αφήγηση των αλλαγών και των μεγάλων διανοητικών και ηθικών μεταβολών που συντελούνται στην Ευρώπη, στην αυγή της δεκαετίας του ’60.

βιβλία

 

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ του Αΐλτον Κρενάκ (εκδ. Carnivora)
Μια σειρά από δοκίμια του αρχηγού των ιθαγενών Κρενάκ της Βραζιλίας, που συνδυάζει την πολιτική, την περιβαλλοντική θεωρία και την κοινωνιολογία. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους και όσες θέλουν να εντρυφήσουν στο αδιαχώριστο μεταξύ του περιβάλλοντος, της φύσης και του ανθρώπου.

βιβλία

 

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ του Percival Everett (εκδ. Gutenberg)
Το λιντσάρισμα ενός δεκατετράχρονου Αφροαμερικανού πριν από πενήντα χρόνια συνδέεται με μια σειρά από άγριες δολοφονίες στην πολιτεία του Μισισίπι. Ο Everett, μέσα από την αστυνομική λογοτεχνία, επιλέγει να μιλήσει για ένα πολιτικό ζήτημα και το κάνει με ψυχραιμία, χωρίς να στερεί από το πόνημά του την αναγνωστική απόλαυση.

βιβλία

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT