Το Met Gala 2020 ακυρώνεται (επ’ αόριστον;)

Μπορεί να μην είναι το μόνο μεγάλο event που παγώνει λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο είναι το δικό μας αγαπημένο και τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Elle 18 Μαρ. 20
Το Met Gala 2020 ακυρώνεται (επ’ αόριστον;)

Τα δημοφιλέστερα πολιτιστικά δρώμενα ανά τον κόσμο ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, με το Met Gala 2020 να προστίθεται και αυτό με την σειρά του στην εξίσωση. Και όλα αυτά με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, θύματα του οποίου έχουν υπάρξει δεκάδες άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα.

Να θυμίσουμε πως «παραδοσιακά» το Met Gala, που για πολλούς θεωρείται το Superbowl της βιομηχανίας της μόδας, πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Έτσι φέτος ήταν προγραμματισμένο για τις 4/05. Ωστόσο οι εξελίξεις το πρόλαβαν…  Στις 12 Μαρτίου, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, εκεί όπου λαμβάνει χώρα το εν λόγω fashion event, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις πόρτες του μέχρι νεοτέρας, αφού δύο από τους υπαλλήλους του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Έτσι η Editor In Chief της αμερικανικής Vogue και content advisor της Condé Nast παγκοσμίως, Anna Wintour αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την αναβολή του event, υπογραμμίζοντας πως: «Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Μητροπολιτικού Μουσείου να παύσει την λειτουργία του, το Met Gala με θέμα τον χρόνο, δεν θα πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία».

Ακόμα βέβαια δεν έχει αποκαλυφθεί αν πρόκειται για ακύρωση ή απλή αναβολή. Πάντως η απόφαση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Guomo, είναι σαφής και σύμφωνα με αυτήν  απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ολόκληρη την πολιτεία ενώ την ίδια στιγμή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τονίζει πως όλες οι αποφεύξιμες συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων πρέπει να αναβληθούν για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες τουλάχιστον…Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε τις εξελίξεις!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT