Το βιβλίο ως τέχνη: Από τον Νίκο Καββαδία στον Κώστα Ταχτσή

Μια πολύ ωραία έκθεση λαμβάνει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας στο Μεταξουργείο. Μην τη χάσετε!

Elle 28 Νοε. 18
Το βιβλίο ως τέχνη: Από τον Νίκο Καββαδία στον Κώστα Ταχτσή

Έργο του Marcel Duchamp, Παρακαλώ Αγγίξτε

Αγαπάτε τα ταξιδιάρικα ποιήματα στο «Μαραμπού» του Νίκου Καββαδία; Τις ξυλογραφίες της ζωγράφου Βάσως Κατράκη; Ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση που παρουσιάζει το βιβλίο ως έργο τέχνης και φιλοξενείται μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη που βρίσκεται σε ένα ενδιαφέρον νεοκλασικό στο Μεταξουργείο. Ο τίτλος της; Οι θεματικές ενότητες είναι «Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο 1910-1967» και «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης από τα Χρόνια του ’60».

Ανάμεσα στα έργα θα δείτε εξώφυλλα βιβλίων, όπως τα Μαραμπού και Πούσι του ποιητή Νίκου Καββαδία, αλλά και άλλων συγγραφέων και ποιητών που φιλοτεχνήθηκαν από ζωγράφους της εποχής. Ακόμα, εξώφυλλα και βιβλία που οι δημιουργοί τους τα είδαν ως μια καλλιτεχνική δημιουργία και τα κατασκεύασαν μόνοι τους, γι’ αυτό και ο όρος που χρησιμοποιήθηκε διεθνώς για την προσέγγισή τους είναι artists’ books.

Η έκθεση για το βιβλίο διαρκεί έως τις 6 Ιανουαρίου 2019. Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Λεωνίδου & Μυλλέρου, τηλ.: 210 5202420.

Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα του βιβλίου όλο το 2018 και οι δράσεις με θέματα γύρω από αυτό γίνονται μέχρι και τον Απρίλιο του 2019. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία να επισκεφτούμε μερικές από τις εμπνευσμένες εκδηλώσεις (π.χ. αναγνώσεις έργων) και εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα. Περισσότερες πληροφορίες: athens2018.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT