Λευκή πολυτέλεια

Μια μικρή μεζονέτα στο Παρίσι παίζει με τη μονοχρωμία και παραδίδει μαθήματα κομψότητας. Η αρμονία και η ισορροπία έχουν τον πρώτο ρόλο σε μια εντυπωσιακή παράσταση του άσπρου και του μπεζ. 

Elle 23 Νοε. 11
Λευκή πολυτέλεια

Ένα μικρό σπίτι που κάποτε θύμιζε λαβύρινθο, με πολλά δωμάτια να απλώνονται γύρω από μια κεντρική σκάλα, διαμορφώθηκε από τη διακοσμήτρια Έλκε Ντάνετ σε ένα χώρο ανοιχτό και φωτεινό. Το μυστικό αυτού του σχεδόν μαγικού σκηνικού; Η ομοιόμορφη αίσθηση που αφήνουν τα χρώματα και οι φόρμες των επίπλων, με το λευκό να… δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε όλα τα δωμάτια. Η ανοιχτή πλέον διάταξη της κατοικίας, η ενιαία σχεδόν απόχρωση σε τοίχους και πατώματα, αλλά και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η σκάλα, οι χτιστοί καναπέδες και το βιομηχανικού τύπου δάπεδο, χαρίζουν ένα απλό, καθαρό στυλ. Την ίδια ηρεμία αντανακλούν και οι λείες, στρογγυλεμένες φόρμες των επίπλων και των αντικειμένων.
Στο σαλόνι, τα μεγάλα παράθυρα χαρίζουν άπλετο φυσικό φως, το οποίο ενισχύει την ανάλαφρη φωτεινή αίσθηση που προσφέρουν οι διάφοροι τόνοι του λευκού. Το απαλό κρεμ στο πάτωμα και το ελαφρύ γκρι στους τοίχους διανθίζονται από μια παλέτα θηλυκών ροζ και μοβ παστέλ χρωμάτων σε μικρότερες επιφάνειες, όπως τα μάλλινα μαξιλάρια που διακοσμούν τους καναπέδες.
Ένας μικρός χώρος συνδέει το σαλόνι με την τραπεζαρία, αλλά και με τη σκάλα που οδηγεί στα υπνοδωμάτια. Εδώ οι καμπύλες και οι κύκλοι κυριαρχούν.
Η απλή σκάλα από μπετόν με ειδική επεξεργασία ρητίνης γίνεται πραγματικό έργο τέχνης χάρη στο μεταλλικό προστατευτικό της που σχεδιάστηκε από τη διακοσμήτρια. Στην τραπεζαρία οι υπόλευκοι τόνοι δανείζουν την καθαρότητά τους σε κρύσταλλα, πορσελάνες, πλεξιγκλάς, ασήμι, ατσάλι και λάκα.
Όσο για την κουζίνα -και αυτή σχέδιο της διακοσμήτριας-, εντάσσεται αρμονικά στην απέριττη, αλλά καλόγουστη φιλοσοφία του σπιτιού, που θέτει τη λειτουργικότητα και το ντιζάιν βασικούς παρονομαστές του στυλ του. Κρατώντας τους χρωματικούς τόνους χαμηλά, η Έλκε Ντάνετ κατόρθωσε να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από τις λείες φόρμες των επίπλων και τη σοφή επιλογή υλικών που προσθέτουν δόσεις πολυτέλειας στο λιτό αυτό σύνολο.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT