Ματωμένος Γάμος στο θέατρο Αποθήκη

Με ένα από τα πιο γνωστά έργα του Λόρκα καταπιάνεται αυτή τη σεζόν ο Γιάννης Κακλέας, έχοντας ως πρώτη ύλη την εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Γκάτσου. 
 

Elle 20 Ιαν. 15
Ματωμένος Γάμος στο θέατρο Αποθήκη
Ένα άρθρο εφημερίδας για κάποιο έγκλημα σε μια ανδαλουσιανή πόλη ήταν η πηγή της έμπνευσής του. Και κάπως έτσι το 1932 ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα έγραψε ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Ματωμένο Γάμο.
 
Το έργο σκιαγραφεί την κοινωνική θέση της γυναίκας εκείνη την εποχή και τη μάχη της για ανεξαρτησία. Ο λόγος του συγγραφέα ποιητικός, με σκληρές πινελιές και λέξεις που ξεχειλίζουν από πάθος και απόγνωση. 
 
Το εξαιρετικό κείμενο, μια τραγωδία για τον πιο αμείλικτο δαίμονα, τον έρωτα, παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο θέατρο Αποθήκη. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, ο οποίος κρατά και τη σκηνοθετική μπαγκέτα. Μαζί του ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών. Στο ρόλο της μάνας βρίσκουμε την Εβελίνα Παπούλια, τη νύφη υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα, γαμπρός είναι ο Λάμπρος Κτεναβός, ενώ τον Λεονάρντο ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μορωναίος. 
 
Info: Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.: 210 3253153. Εισιτήρια από € 10 έως και € 20. Παραστάσεις Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT