Oι φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου στην Άνδρο

Ο Φακός του Ποιητή είναι ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης που μπορείτε να απολαύσετε έως τις 15 Αυγούστου στο λιμάνι του Γαυρίου.

 

Elle 01 Αυγ. 13
Oι φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου στην Άνδρο
Αν βρεθείτε στο υπέροχο νησί της Άνδρου, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο λιμάνι του Γαυρίου και συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική προβλήτα. Εκεί ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Το Γαύριο έχει στήσει μια έκθεση γεμάτη μνήμες και νοσταλγία. Ο τίτλος της είναι Ο Φακός του Ποιητή. Περιλαμβάνει στιγμιότυπα από το αρχείο του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Το υλικό καλύπτει όλο το φάσμα της φωτογραφικής δράσης του ποιητή, ενώ τα θέματα που επιλέχθηκαν είναι κυρίως ανθρωποκεντρικά. Οι λήψεις είναι πρωτοποριακές για την εποχή τους, αλλά και διαχρονικές. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η άρτια τεχνική κατάρτιση του σπουδαίου ποιητή, μια ακόμη απόδειξη του πολύπλευρου ταλέντου του. 
 

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν η ομάδα The Box, οι εκδόσεις Άγρα και ο Λεωνίδας Εμπειρίκος. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την επιμέλεια είναι ο Γιάννης Μαμάης, πρόεδρος του συλλόγου Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο
 
Info:
Έως τις 15/8. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.gavrio.gr
 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT