Follow us

Search

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6 Μαΐ 2021

Η 25άχρονη που γέννησε εννιάδυμα και έσπασε το ρεκόρ Guinness

Μια γυναίκα από το Μάλι γέννησε στις 4 Μαϊου εννιάδυμα – δύο περισσότερα από όσα είχαν εντοπίσει οι γιατροί μέσα στη μήτρα της.

Γραφει: elle.gr
Blogs 28 Απρ 2021

«Οι γυναίκες στην Τουρκία είμαστε εντελώς απροστάτευτες» δηλώνει η Melek Önder, ακτιβίστρια και εκπρόσωπος της πλατφόρμας We Will Stop Femicide

Η Melek Önder, ακτιβίστρια και εκπρόσωπος της πλατφόρμας We Will Stop Femicide, που στόχο έχει να βάλει τέλος στις δολοφονίες και τη βία εναντίον των γυναικών, μιλά στο ELLE για τον λόγο που οι γυναίκες στην Τουρκία ρισκάρουν τη ζωή τους για να ζήσουν ελεύθερες.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27 Απρ 2021

Τουρκία: Αθώα η Melek Ipek που σκότωσε σε αυτοάμυνα τον βασανιστή σύζυγο της

Η Melek Ipek που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον άντρα της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά, αφέθηκε ελεύθερη μετά από 108 μέρες κράτησης σε μια ιστορική δικαστική απόφαση για την Τουρκία λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της χώρας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 Απρ 2021

Γνωρίστε το νέο πράσινο κίνημα «Flight Free World»

Ένα από τα πιο νέα πράσινα κινήµατα είναι το «Flight Free World» που µάχεται για έναν κόσµο µε λιγότερα αεροπλάνα. Ιδρύτρια της εκστρατείας είναι η ακτιβίστρια Maja Rosιn. «Κατανοώ ότι πολλοί νέοι όπως και άνθρωποι που δεν µπόρεσαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς µέχρι τώρα, θέλουν να το κάνουν και να δουν τον κόσµο, αλλά το µέλλον […]

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 Απρ 2021

Φεμινισμός και Περιβάλλον: Η Ειρήνη Τοπουζίδου, Communications Strategist, μας εξηγεί γιατί κάθε κουτί μετράει

Η Ειρήνη Τοπουζίδου, communications strategist και υπεύθυνη του προγράµµατος «Κάθε Κουτί Μετράει» στην Ελλάδα μιλά αποκλειστικά στο ELLE για την άρρηκτη σχέση του φεμινισμού και της οικολογίας.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 Απρ 2021

Κλιματική αλλαγή και Μετανάστευση: Η Δήμητρα Σπαθαρίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων της ActionAid μας εξηγεί πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το μεταναστευτικό ζήτημα

Η Δήµητρα Σπαθαρίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας των προγραµµάτων της ActionAid µε θεµατική «Κλιµατικοί πρόσφυγες» θεωρεί ότι η κλιματική κρίση είναι κυρίως μια κοινωνική κρίση.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 Απρ 2021

Πώς η κλιματική αλλαγή σχετίζεται με την απόφαση μας να φέρουμε ένα παιδί στον κόσμο; 

Σε τι κόσµο θα φερουµε τα παιδια µας; Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα γυναικών στον πλανήτη που δεν θέλει να τεκνοποιήσει και η αιτία είναι η περιβαλλοντική κρίση.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12 Απρ 2021

Απομόνωση: Κι αν είναι ο νέος μας εθισμός

Οι μέρες και οι μήνες κυλούν και ο Covid19 είναι ακόμη εδώ μαζί μας. Για τα καλα μέσα στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας. Κρύβεται πίσω από τον φόβο για την οικογένειά μας, πίσω από τον φόβο και για την δική μας υγεία. Είναι παντού. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παρατεταμένου εγκλεισμού και απομόνωσης, είσαι σίγουρη πως μόλις «ελευθερωθούμε» θα είσαι όπως πριν; Εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρη πια.

Γραφει: ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 5 Απρ 2021

To ήθος και η ενσυναίσθηση μπορούν να σώσουν τον πλανήτη

To ήθος και η ενσυναίσθηση μπορούν να σώσουν τον πλανήτη; Ναι, σύμφωνα με την Ελίζα Δημητρά, founder and director του Ethos & Empathy, το οποίο είναι ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα με σκοπό την προαγωγή του αντισπισισμού και της οικολογίας. Μιλήσαμε μαζί της για τη δικαιοσύνη προς όλα τα είδη και για πώς μια φιλοσοφία μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα τρόπο ζωής που θα χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό προς τη φύση και προς όλα τα συναισθανόμενα όντα.

Γραφει: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

σκύλο

Ο dog trainer Γιάννης Τούσης μας απαντά σε όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την εκπαίδευση του σκύλου μας!

Είτε έχεις σκύλο είτε σκέφτεσαι να αποκτήσεις, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να μπορέσει η σχέση σας και η συμβίωσή σας να είναι η επιθυμητή. Ο Γιάννης Τούσης, εκπαιδευτής σκύλων, απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ELLE, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

shelter

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Η Κατρίνα Τσάνταλη μας συστήνει το «A Little Shelter», ένα μικρό καταφύγιο με μεγάλη καρδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η συγγραφέας και ιδρύτρια του καταφυγίου A Little Shelter Κατερίνα Τσάνταλη, μίλησε στο ELLE για την αγάπη της για τα ζώα, το τι μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει για να βοηθήσει τα αδέσποτα αλλά και πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε υπέυθυνα την υιοθεσία.

Η Σοφία Μπεκατώρου δεν θυμήθηκε ξαφνικά τη σεξουαλική κακοποίησή της. Δεν τη ξέχασε ποτέ.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου μίλησε με θάρρος για το βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας στον παρελθόν. Στο παρόν, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν βρήκε το ίδιο θάρρος ώστε να βρει κάτι απαλό και όχι εξίσου βίαιο και παγερό να πει, όπως είναι το «παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη».

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Διεκδικούμε όλοι μαζί ένα τέλος

Η φετινή παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και δράσης κατά της βίας των γυναικών, συμπίπτει με μια ακόμα καραντίνα, αλλά δυστυχώς και με μια ακόμα γυναικοκτονία τη Δευτέρα στην περιοχή της Λακωνίας. Με αφορμή την έξαρση της κακοποίησης κατά γυναικών στα ίδια τους τα σπίτια, οι φορείς μας προτρέπουν να μιλήσουμε για την βία που δεχόμαστε. Να ζητήσουμε βοήθεια. Να υποστηρίξουμε την κοπέλα στο διπλανό διαμέρισμα που μας χρειάζεται. Να μην είμαστε πια παρατηρητές. Δεν αξίζει σε καμιά μας.