Κέικ με κατσικίσιο τυρί

200 γραμμ. κατσικίσιο τυρί

220 γραμμ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

4 αβγά

50 γραμμ. τυρί παρμεζάνα

2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο

2/3 του ποτηριού λευκό κρασί

4 κ.σ. βασιλικός

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Κέικ με κατσικίσιο τυρί

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο το εσωτερικό μιας φόρμας για κέικ.

2. Σπάτε τα αβγά μέσα στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, τη μαγιά, την παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό ψιλοκομμένο. Αρχίζετε να χτυπάτε το μείγμα και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το κρασί μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν μια λεία ζύμη.

3. Σε ένα μπολ βάζετε το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομματάκια.

4. Γεμίζετε τη φόρμα βάζοντας εναλλάξ λίγη ζύμη και μετά λίγο τυρί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (φροντίζετε η πρώτη και η τελευταία στρώση να είναι ζύμη). Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 35΄-45΄. Για να ξέρετε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του. Αν είναι στεγνή, έχει ψηθεί. Το βγάζετε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Το κέικ διατηρείται για 2 ημέρες τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT