Μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά και πατάτες

1,5 κιλά μοσχαρίσιο φιλέτο

1,2 κιλά πατάτες

3 κ.σ. δυνατή μουστάρδα

1 ματσάκι μαϊντανό

6 σκελίδες σκόρδο

1 παξιμάδι 250 γραμμ.

50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο+1 κ.σ.

2 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά και πατάτες

1. Βάζετε το παξιμάδι μέσα στο μίξερ για να γίνει τρίμμα. Πλένετε το μαϊντανό και τον στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζετε το σκόρδο. Τα προσθέτετε στο μίξερ μαζί με το τριμμένο παξιμάδι, το βούτυρο και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα.

2. Αλείφετε το φιλέτο πρώτα με μουστάρδα και μετά με το μείγμα του μίξερ. Το βάζετε σε ένα πιάτο, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο – αν είναι δυνατόν, για ολόκληρη τη νύχτα.

3. Πλένετε καλά τις πατάτες φροντίζοντας να καθαρίσουν καλά οι φλούδες τους και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10΄-15΄ (ανάλογα με το μέγεθός τους). Πρέπει να βράσουν, αλλά να παραμείνουν σφιχτές. Τις στραγγίζετε, τις κόβετε σε φέτες και τις σοτάρετε με λίγο βούτυρο μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου για 15΄.

4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240° C. Τοποθετείτε το φιλέτο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε στο φούρνο 25΄-30΄ ανάλογα με το βάρος του, αλλά και το πόσο ψημένο το προτιμάτε. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5΄ πριν το κόψετε. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το ζουμί του ψητού από το ταψί. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, τη σόγια σος και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζετε για 2΄. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT