Νέα άφιξη: Μια «Μπεμπέκα» στο Χαλάνδρι

Ένα new age μαγειρείο με μικρό μα πολύ νόστιμο κατάλογο μόλις προστέθηκε στο γαστριμαργικό χάρτη της πόλης. Οι ιδιοκτήτες του χρησιμοποιούν μόνο ελληνικά προϊόντα και σερβίρουν πιάτα που μοιάζουν να έχουν βγει από την κουζίνα της γιαγιάς.

Elle 14 Σεπ. 12
Νέα άφιξη: Μια «Μπεμπέκα» στο Χαλάνδρι

Μια παλιά μονοκατοικία στην οδό Διονύσου, στο Χαλάνδρι, μεταμορφώθηκε πρόσφατα σε μοντέρνα ταβέρνα. Και το όνομα αυτής… Μπεμπέκα. Εδώ, με € 15 το άτομο, μπορείτε να γευτείτε «μαμαδίστικες» συνταγές, φτιαγμένες αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες. Το μενού είναι αρκετά μικρό, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται μόνο αγνά και φρέσκα υλικά, ενώ καθημερινά σερβίρεται και ένα επιπλέον πιάτο (π.χ. μαρουλοντολμάδες, κόκορας κρασάτος με μακαρόνια κ.ά.) ανάλογα με τη διάθεση και την έμπνευση της μαγείρισσας.

Ο εσωτερικός χώρος έχει άρωμα νοσταλγίας: λευκά τραπέζια, παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους, μπαλόνια και χαρταετοί, παλιά ζύγια και ραπτομηχανές κοσμούν τα ράφια, ενώ ο εξωτερικός χώρος παραπέμπει σε μοντέρνα εκδοχή παλιάς αθηναϊκής αυλής, με τις πορτοκαλιές και τους βασιλικούς να ανταγωνίζονται σε μυρωδιά τα νόστιμα πιάτα. Η Μπεμπέκα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο τα τραπέζια στρώνονται από το μεσημέρι.

Info: Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854880.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT