Δεν είναι μυστικό πως μία είναι η απόλυτη comfort σούπα – αντίδοτο στο κρύο, η κολοκυθόσουπα! Για αυτό φροντίσαμε αυτό το σαββατοκύριακο που όπως φαίνεται το κρύο μπαίνει και επίσημα στις ζωές μας να σου βρουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ένα υπέροχο γεύμα για εσένα κι όσους αγαπάς.
Υλικά (σερβίρει από 6 – 8 άτομα):
1 κ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
25 γρ. βούτυρο
1 πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι της σούπας μέλι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
800 ml. ζωμό λαχανικών (δηλαδή δύο κύβους διαλυμένους σε 800ml καυτό νερό)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βασικά υλικά της κολοκυθόσουπας και τα σαρτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά.
Σιγοβράζουμε τη σούπα με κλειστό καπάκι για 45 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και χτυπάμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και τα 100 ml της κρέμας γάλακτος και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Αν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι τρούφας για έξτρα νοστιμιά.