Ριζότο με καρύδα και λάιμ: Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Φτιάξαμε ένα υπέροχο αρωματικό πιάτο για ένα εντυπωσιακό γεύμα που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Elle 29 Μαρ. 22
Ριζότο με καρύδα και λάιμ: Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ½ λίτρο ζωμό κότας, 200 ml γάλα καρύδας, χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ, 250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα σκεύος σιγοβράζετε το ζωμό κότας.
2. Κόβετε τις γαρίδες στα τρία και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό κότας αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε το ρύζι να τον απορροφά. Λίγο προτού γίνει το ρύζι -χρειάζεται περίπου 20΄- το περιχύνετε με το γάλα καρύδας. Ρίχνετε και τις γαρίδες και τις βράζετε για 2΄-3΄.
5. Ραντίζετε με το χυμό λάιμ, πασπαλίζετε με το ξύσμα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT