Σούπα με αστακοκαραβίδα και σαφράν

3 αστακοκαραβίδες των 500 γραμμ.

1/2 μπουκάλι λευκό κρασί

2 ποτήρια κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κουτάκι με κόκκους σαφράν

1 σέλερι, 1 καρότο, 1 πράσινο κομμάτι πράσο, όλα κομμένα σε κυβάκια, 1 κλωναράκι μαϊντανός και 1κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα με αστακοκαραβίδα και σαφράν

1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να κόψει τις αστακοκαραβίδες στη μέση κατά μήκος. Χωρίζετε τα κεφάλια, τις ουρές και τις δαγκάνες τους. Σπάτε τις δαγκάνες.

2. Ετοιμάζετε τη σούπα: Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, αφού τα έχετε πλύνει καλά. Προσθέτετε το κρασί, 2 ποτήρια νερό, τα αρωματικά και τα κεφάλια των αστακοκαραβίδων και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη σούπα για 15΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις δαγκάνες και μαγειρεύετε για ακόμα 5΄. Αφαιρείτε τις δαγκάνες και σουρώνετε τη σούπα. Αμέσως μετά την ξαναζεσταίνετε μαζί με την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους σαφράν και τις δαγκάνες.

3. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις ουρές των αστακοκαραβίδων σε δυνατή φωτιά για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνετε.

4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζοντας από μία ουρά μέσα στο καθένα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT