Ταλιατέλες με σολομό, horseradish και μπρικ

300 γραμμ. φιλέτο φρέσκου σολομού

100 γραμμ. μπρικ

400 γραμμ. ταλιατέλες

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. τριμμένο horseradish

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κλωναράκια άνηθος

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Ταλιατέλες με σολομό, horseradish και μπρικ

1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να καθαρίσει το φιλέτο σολομού από την πέτσα και τα κόκαλα. Το κόβετε σε κυβάκια περίπου 1×1 εκ.

2. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις ταλιατέλες, ανακατεύετε καλά με μια πιρούνα για μην κολλήσουν και τις αφήνετε να βράσουν.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του σολομού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη λιώσουν. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε καλά από το λάδι και τα κρατάτε στην άκρη. Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

4. Πλένετε τον άνηθο, τον στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τον ψιλοκόβετε. Μόλις βράσουν οι ταλιατέλες, τις σουρώνετε καλά και τις ρίχνετε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού (κρατάτε λίγα για να ρίξετε από πάνω τη στιγμή που σερβίρετε), το τριμμένο horseradish, λίγο άνηθο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο, τα υπόλοιπα κομματάκια σολομού και το μπρικ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT