Τάρτα με φρέσκια ντομάτα και θυμάρι

1 έτοιμη ζύμη για τάρτα

6 ντομάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

40 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι, αλάτι

πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη

Elle 01 Νοε. 11
Τάρτα με φρέσκια ντομάτα και θυμάρι

1. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, κρατάτε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβετε.Τα τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά με το βούτυρο και το ελαιόλαδο για 10΄.

2. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνετε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και στρώνετε πάνω τη ζύμη. Τρυπάτε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι και βάζετε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια.

3. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, τις κόβετε σε ροδέλες και τις απλώνετε πάνω από τα κρεμμύδια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζετε με το πιπέρι καγιέν και το θυμάρι και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 25΄ περίπου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT