Τερίν από κονφί πάπιας και φουά γκρα

4 μπουτάκια πάπιας περίπου 900 γραμμ.

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

150-300 γραμμ. φουά γκρα μισοβρασμένο σε κονσέρβα

10 κλωναράκια μαϊντανό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κόκκινο πιπέρι καγιέν σε σκόνη

Elle 01 Νοε. 11
Τερίν από κονφί πάπιας και φουά γκρα

1. Ετοιμάζετε το κονφί πάπιας: Πλένετε καλά τα μπουτάκια και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα μπουτάκια της πάπιας. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Αφήνετε να πιει όλο το ζουμί και να μείνει μόνο το λίπος από την πάπια. Το σουρώνετε και το κρατάτε στην άκρη.

2. Ξεκοκαλίζετε το κονφί πάπιας και κομματιάζετε με το χέρι το κρέας του. Ανοίγετε την κονσέρβα με το φουά γκρα και το κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 5 χιλ. Πλένετε το μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε.

3. Βάζετε στον πάτο μιας φόρμας για τερίν μια στρώση από το κονφί πάπιας, ραντίζετε με λίγο από το λίπος του, ρίχνετε ελάχιστο αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το πιπέρι καγιέν. Προσθέτετε λίγο μαϊντανό και στρώνετε μερικές φέτες φουά γκρα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά βάζοντας τελευταίο το κονφί πάπιας. Ραντίζετε την τερίν με το υπόλοιπο λίπος και τοποθετείτε από πάνω ένα βαρύ αντικείμενο για να σταθεί η τερίν. Τυλίγετε τη φόρμα με μεμβράνη και τη διατηρείτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 24 έως 72 ώρες.

4. Τη βγάζετε από το ψυγείο 30΄ πριν σερβίρετε. Την κόβετε σε φέτες και τη συνοδεύετε με ψημένο ψωμί και μια πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT