Τερίν με δύο γεύσεις σολομού

800 γραμμ. φρέσκο φιλέτο σολομού, χωρίς κόκαλα και πέτσα

300 γραμμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε κυβάκια ή λωρίδες (julienne)

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

2/3 του ποτηριού κρέμα γάλακτος

6 αβγά

1 κ.γ. κάρι σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Τερίν με δύο γεύσεις σολομού

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160? C. Κόβετε το φρέσκο σολομό σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε μέσα στο μίξερ και τα πολτοποιείτε. Μεταφέρετε την κρέμα σολομού σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το κάρι, αλάτι (με προσοχή, γιατί ο καπνιστός σολομός ούτως ή άλλως είναι αλμυρός) και πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά με σύρμα.

2. Παίρνετε μια φόρμα για τερίν και αρχίζετε να βάζετε μια στρώση από το μείγμα του φρέσκου σολομού και μια στρώση καπνιστού κομμένου σε κομμάτια και πασπαλισμένου με άνηθο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και η τελευταία στρώση να είναι το μείγμα του φρέσκου σολομού.

3. Σκεπάζετε τη φόρμα με λαδόκολλα και μετά την κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο. Την τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ το οποίο γεμίζετε με χλιαρό νερό. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό σε μπεν μαρί. Μόλις κοχλάσει το νερό στο πυρέξ, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120? C και εξακολουθείτε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄. Ελέγχετε κάθε τόσο εάν ψήθηκε η τερίν βυθίζοντας τη μύτη ενός μαχαιριού, όπως κάνετε και στα κέικ: αν έχει ψηθεί, το μαχαίρι θα βγει στεγνό.

4. Βγάζετε την τερίν από το μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει πριν τη βάλετε στο ψυγείο. Τη σερβίρετε κρύα μαζί με μια σαλάτα σπανάκι με αρωματική βινεγκρέτ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT