Τερίν πουλερικών με κόκκινο κρασί

2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου

1 φουά γκρα πάπιας ωμό, χωρίς νεύρα

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 καρότο

1 πράσο (το λευκό τμήμα του)

1/2 ποτήρι νερό

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

10 φύλλα ζελατίνας

2 κλωναράκια θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

Elle 01 Νοε. 11
Τερίν πουλερικών με κόκκινο κρασί

1. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο μαζί με το κρασί, το νερό, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 45΄ σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το ξεκοκαλίζετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε μέσα σε ένα μπολ.

2. Βράζετε σε μια κατσαρόλα 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνετε μέσα τα φύλλα της ζελατίνας και βράζετε για 2΄ ανακατεύοντας με το σύρμα για να λιώσουν καλά.

3. Κόβετε σε κομματάκια το φουά γκρα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη ζελατίνα. Βράζετε ακόμα 2΄.

4. Παίρνετε μια φόρμα για τερίν και αρχίζετε να βάζετε κομματάκια κοτόπουλου και από πάνω κομματάκια φουά γκρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένα λαχανικά (όχι θυμάρι και φύλλα δάφνης). Ρίχνετε από πάνω το ζουμί με τη ζελατίνα και τοποθετείτε την τερίν στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, την κόβετε σε φέτες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT