Τηγανητές γαρίδες

800 γραμμ. γαρίδες

χυμός και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα καυτερή πιπεριά

φύλλα ρυζιού (όσα και οι γαρίδες )

2 ασπράδια αβγών

4 κλωναράκια άνηθο ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο

2 λίτρα καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Τηγανητές γαρίδες

1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη τους κρατώντας τις ουρές. Τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο καθαρισμένο και λιωμένο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα για να μαριναριστούν οι γαρίδες.

2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέσα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με πινελάκι τα φύλλα ρυζιού με το ασπράδι και τυλίγετε μία μία τις γαρίδες. Τις βάζετε σε ένα πιάτο.

3. Ζεσταίνετε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε ανά 3-4 γαρίδες μαζί μέχρι να ροδίσουν. Τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε αμέσως με μαγιονέζα ανακατεμένη με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT